.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 11:58:10

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 06.lut.2006 17:36:54 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
AAN i ABY to niemal identyczne silniki. Bov bedzie wprowadzał małe zamieszanie w pomiarze powietrza i przy wysprzeglaniu i przymknięciu przepustnicy w momencie gdy turbina jest rozpedzona, MAF bedzie mierzył powietrze ktore idzie w "gwizdek" a nie do silnika, a paliwo bedzie sobie lecieć adekwatnie do ilosci powietrza przelatującego przez MAF. takze nie polecam. jak przygazujesz do 7tyś i odpuscisz pedał gazu prawie do końca (1cm przed) to masz gwarancje ze zalewasz świeczki.

Tytuł:
PostNapisane: 06.lut.2006 17:48:54 
Użytkownik

to napewno 3B ale to i tak nie ma roznicy w kwesti bova nie ma, jak ty napisales i ja pisalem wczesniej jak nie wstawi to sie nie przekona,jak juz wgram program to napewno wywale seryjny DV bo w serii to sensu brak,no chyba ze do poscigania sie ale nie do jazdy na codzien,nie musisz kupowac moze ktos ci pozyczy wstaw go w miejsce seryjnego DV (10 min roboty) i zobacz co sie bedzie dzialo

Tytuł:
PostNapisane: 06.lut.2006 20:18:56 
Użytkownik

...no wiem masz racje z tym ze trzeba sie samemu przekonać...no ja mam go na programie i mam na razie seryjny dv, niby dzisiaj sprawdzony działa, podobno jest możliwość założenia bova tylko nie wiem teraz napewno 2 tłoczkowy, który potrafi cześć powietrza dac do silnika jak trzeba a czesc w atmosfere...taki dwu funkcyjny bov i dv w jednym...poza tym ktos gdzies napisał zeby bova dac przed MAF-em ...i wtedy bedzie ok...ale jak to nie wiem....bardzo zachwalaja na innych forach bovy Propera.....i podobno chłopcy jezdzą silnikami 2.2t 20V na bovach bez problemu...

Tytuł:
PostNapisane: 06.lut.2006 20:41:21 
Użytkownik

zainstalowac BOVa przed MAFem zeby to dzialalo to potrafi tylko zamontowac Chuck Norris :D ,
slyszalem o takim BOVie ktory upuszcza czesc w atmosfere a czesc w dolot ale nie widzialem i nie wiem czy mozna kupic,napewna sa porzadne DV z regulacja ktore dzialaja normalnie i nie otwieraja sie za wczesnie,cos wynajde to dam ci znac,jak pisalem wczesniej mam dwutloczkowy typ II od propera
taki http://www.properfekt.witam.net/oferta/typIIb.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 06.lut.2006 21:54:27 
Użytkownik

nie no Chuck Norris.....on chyba nie ale to ktos napisał na forum SR...i dlatego chciałem to potwierdzic u innych....a ty za swojego ile chcesz....masz plan na nowy inny?

Tytuł:
PostNapisane: 06.lut.2006 22:04:19 
Użytkownik

przeczytaj dokladnie tematy na SR zamontowac BOV przed przepywomierzem powietrza(to sie nazywa MAF) sie nie da to nie realne!!!!jak cie interesuje moj BOV to odezwij sie na PW

Tytuł:
PostNapisane: 06.lut.2006 22:19:22 
Użytkownik

..no chyba ze ja to zle zinterpretowałem....ze ktos tam pisał o jakims obejsciu własnie MAFa....ale ogolnie moze ktos jeszcze ma jakies doswiadczenia z naszymi silnikami i blow off to cos napisze.....a poza tym nie mam od kogo go pożyczyć, żeby potestowac jedynie kupic..ale teraz kwestia co i za ile...

Tytuł:
PostNapisane: 06.lut.2006 22:27:44 
Użytkownik

zgadza sie MAFa mozna zlikwidowac i zastapic go MAPem w dolocie do tego bedzie potrzebny SMT6+map+ktos kto to wystroi=2500pln(mniej wiecej z naciskiem na wiecej ;-) )

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1