.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 12:05:49

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: nie dziala podswietlenie licznkow w Audi A6 96r
PostNapisane: 06.lut.2006 16:01:48 
Użytkownik

Witam wszystkich. To moj pierwszy post na forum Audi :) Wczoraj stalem sie wlascicielem Audi A6 C4 Avant 96r 2,8 V6 automat :) To moje pierwsze audi i jak narazie jestem zachwycony tym autkiem :)
Mam taki problem bo po godzinie po zakupie juz zdazylem cos zepsuc a mianowicie podswietlenie zegarow. Zegary dzialaly ale gdy wsadzilem swoje radyjko pod kosci ISO to niewiem cos sie stalo i przestaly swiecic. Wszystko inne dziala tylko wlasnie te podswietlenie zegarow... Wczesniej mialem VW T4 i tam jak zrobilo sie zwracie na kostakch ISO to tez przestalo dzialac podswietlenie licznika. Wystarczylo zmienic bezpiecznik i wszystko bylo cacy. I tu jest problem bo nie mam pojeia gdzie jest jakas skrzynka z bezpiecznikami... i czy to wogole moze byc bezpiecznik czy cos powazniejszego ?? :|
I jeszcze chcialbym znac krotka opinie na temat awaryjnosci tego silnika i automatu... auto ma LPG ale niestety nie wtrysk gazu... prosze o opinie jak to bedzie sie spisywac. Przebieg to 230tys km niby org ma ksiazke serwisowa...

Tytuł:
PostNapisane: 06.lut.2006 16:12:41 
Klubowicz

Jak otworzysz drzwi kierowcy to będzie taka zaślepka z boku zegarów (ciężko to określić). Tam sa bezpieczniki i pewnie któryś poleciał... Silnik z instalką na mieszalniku to porażka więc czym prędzej zmień gaz - albo go wywal (dobrze Ci radzę). W chwili obecnej to co esploatujesz może zostać objechane przez byle kogo - automat i mieszalnik to złe połączenie. Silnik jak dbany to polata długo, jak nie to może się szybko rozsypać - tak czy siak wywal gaz i wstaw sekwencję - samochód ożyje! Kiedyś miałem mieszalnik i do 100km/h przyspieszał w 14 sekund, teraz zszedłem do ok 9s na sekwencji.

Tytuł:
PostNapisane: 06.lut.2006 16:57:21 
Użytkownik

po 1. fajne radio :-D
po 2. nie wyciagaj bezipecznikow na wlaczonym zaplonie bo mozesz zabic cos jeszcze, a za ktorym kolejnym skrzynie przelaczy sie w awaryjny...
po 3. mogl tez pasc potencjometr od sciamniania zegarow.

B5fl x2 bylo
A3 2004 BKD bylo
A4 2006 ASB quattro
A6 c4 quattro XYS ael 30.12.1997
A6 C6 CDYA
A6 C7 CDUD @ 320/700
S4 B5 AGB @ 320/460

Tytuł:
PostNapisane: 06.lut.2006 22:05:14 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):
Jak otworzysz drzwi kierowcy to będzie taka zaślepka z boku zegarów (ciężko to określić). Tam sa bezpieczniki i pewnie któryś poleciał... Silnik z instalką na mieszalniku to porażka więc czym prędzej zmień gaz - albo go wywal (dobrze Ci radzę). W chwili obecnej to co esploatujesz może zostać objechane przez byle kogo - automat i mieszalnik to złe połączenie. Silnik jak dbany to polata długo, jak nie to może się szybko rozsypać - tak czy siak wywal gaz i wstaw sekwencję - samochód ożyje! Kiedyś miałem mieszalnik i do 100km/h przyspieszał w 14 sekund, teraz zszedłem do ok 9s na sekwencji.

Dzieki wielkie za info :) nigdy bym chyba nie doszedl ze tam moga byc bezpieczniki :) okazalo sie ze spalony byl jeden bezpiecznik uff dobrze ze to tylko taka pierdolka :) juz wszystko swieci jak powinno :)
A co do instalacji to planuje zmiane na sekwencje ale za 2, 3 miesiace chodz musze przyznac ze auto daje rade juz na tej instalacji...
I jeszcze takie pytanko czy ta instalacja co teraz mam na mieszalniku moze wplynac na zywotnosc silnika ?? tzn czy cos kokretnie przez nia moze sie uszkodzic ??

Tytuł:
PostNapisane: 06.lut.2006 22:30:15 
Klubowicz

Przy tego typu może ci wybuchnąć gaz i rozwalić przepływomierz to w najlepszym przypadku a koszt tego urządzona to ok. połowy sekwencji ,następnie zapiekanie wtrysków .Najlepiej zrób co ci radzi GrzesB bo koszty sekwencji są duże i to zależy ile jeździsz i kiedy ci się to zamortyzuje.

Tytuł:
PostNapisane: 06.lut.2006 22:48:06 
Klubowicz

Tedi napisał(a):
Przy tego typu może ci wybuchnąć gaz i rozwalić przepływomierz to w najlepszym przypadku a koszt tego urządzona to ok. połowy sekwencji ,następnie zapiekanie wtrysków .Najlepiej zrób co ci radzi GrzesB bo koszty sekwencji są duże i to zależy ile jeździsz i kiedy ci się to zamortyzuje.

Przepływomierz to pikuś :diabel: Najpierw rozwala plastikową puszkę z napisem V6, później wypadają klapki od skracania kolektorów, może walnąć też guma od przepływomierza albo i puszka od filtra... Wszystko strasznie drogawe...

Generalnie polecam przeczytać wątek o kolektorze w AAH i będziesz wiedział dlaczego, co i jak z tym gazem jest... Wątek o gazie też możesz przeczytać...

http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... 16&start=0
http://www.audiklub.org/phpBB2/viewtopi ... ht=abc+lpg

Miłej lektury :diabel:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1