.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 11:59:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Mam problem z temperaturą w 80 B3 (B,G)91r
PostNapisane: 07.lut.2006 12:16:40 
Użytkownik

cześć
w grudniu kupiłem Audi 80 1,8 z gazem. Do tej pory niebyło problemu poza tym ze gdzieś petrygo ucieka i w ciągu miesiąca dolałem 1 litr ostatnim czasem po tych mrozach zauażyłem ze na wskaźniku temperatury po przejechaniu kilkunastu kilometrów temperatura nieosiąga 90stopni dochodzi do 75 i się utzymuje. Dodatkowo zapaliła się kontrolka czerwona z symbolem termometra i sobie mruga. Uzupełniłem petrygo ale mruga dalej i sie niedogrzewa do 90 stopni. Co robic czy to tylko czujnik któryś czy termostat czy zapowietrzony układ. jak odłączam Czarny czujnik to przestaje migać. Od czego jest niebieski czujnik i czy może to przez niego ta niska temperatura. Co zrobic???
Dlaczego ucieka petrygo???. Ciepłe powietrze jest wiec nagrzewnica chyba nie cieknie.
Pali na mrozach bez problemu.

Tytuł:
PostNapisane: 07.lut.2006 13:18:08 
Użytkownik

Odpal auto na postoju i zagrzej je az sie włączy wentylator.jezeli włączy sie ponizej 80sC to znaczy ze czujnik a jezeli około 90sC to termostat.

Tytuł:
PostNapisane: 07.lut.2006 13:51:48 
Użytkownik

i mi się włącza wentylator przy 90 stopniach i wiem że to termostat. Ale za zimno na jakiegolwiek reperacje, więc odkładam to na później

pozdrawiam

Co cię nie zabije to cię wzmocni

Tytuł:
PostNapisane: 08.lut.2006 08:52:35 
Użytkownik

Rafał 33 napisał(a):
Odpal auto na postoju i zagrzej je az sie włączy wentylator.jezeli włączy sie ponizej 80sC to znaczy ze czujnik a jezeli około 90sC to termostat.

oki sprawdzę dzieki za pomoc. Ps do czego jest niebieski czyjnik bo czarny do kontrolki bo jak go odłączałem to nie migała

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1