.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 11:46:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 31.sty.2006 19:02:29 
Użytkownik

Pierwsza wizyta po zakupie była w serwisie AUDI. Tam też rozebrano plastiki i sprawdzono fizycznie poduszki, ich instalację (w tym kontrolkę) oraz prze skanowano cały system.
To samo zrobiono w nieautoryzowanym serwisie( BOSCH). Był jeszcze jeden warsztat prywatny, ale tam był tylko skan. Przy okazji ostatnich kłopotów z kontrolką AIRBAG znów trafiłem do serwisu bo tylko tam mogli mi to naprawić od ręki. Tam też ponownie( tego wymagała naprawa) sprawdzono wszystkie przewody i łącza oraz ponownie prze skanowano system. Powiedziano, że jeśli problem będzie się powtarzał to znaczy że trzeba wymienić taśmę. Nie zrobiłem tylko jednej rzeczy! Nie zapytałem w serwisie dlaczego kontrolka jest tak podłączona? Być może była dokonywana jakaś naprawa? Ponieważ to ja im powiedziałem o dziwnym podłączeniu i poprosiłem o sprawdzenie tego (i całego układu), a oni to sprawdzili i powiedzieli że wszystko z nią jest ok. to nie drążyłem dalej tematu. A być może powinienem
Właściwie dobrze było by wiedzieć gdze ona powinna być podłączona!!!!!

Tytuł:
PostNapisane: 01.lut.2006 06:45:35 
Klubowicz

Nie wiem czy to ma znaczenie, ale to, że kontrolka poduszki nie wychodzi z wiązki to nic dziwnego. :) W moim też tak jest - żarówka jest na osobnym kabelku włożona w gniazdo kontrolki. Sprawdziłem to ze schematem poduszki - tak ma być (przynajmniej w moim modelu i roczniku). :) A ten błąd rezystora - też to miałem w 80 z 94 r., i pomogło odświerzenie styków i skasowanie vagiem.

Tytuł:
PostNapisane: 14.lut.2006 20:39:19 
Użytkownik

No nie i znów to samo!!! Poprzednia naprawa pomogła tylko tymczasowo:(
Elektryk powiedział że w tym wypadku taśma do wymiany! Oczywiście w moim modelu jast nietypowa i oczywiście zamiast 200 czy nawet 500zł kosztuje ponad 1000zł!!!! + wymiana!
Czy takiej taśmy nie można naprawić???

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1