.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 11:42:08

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Zablokowany szybedach, proszę o szybką pomoc!
PostNapisane: 16.lut.2006 16:52:42 
Użytkownik

Witam, mam pytanie, mam Audi B4 z 94 roku, kiedy chciałem otworzyć szyberdach (tak dla sprawdzenia) otworzył się do mniej więcej połowy po czym się zablokował i nie mogę go ani podnieść ani opuścić, i teraz ani nigdzie jechać (no bo będzie się woda lała) ani też zamknąć porządnie (bo alarm się właczy).
Proszę o pomoc, wiem że da się to załatwić ręcznie, a niestety mam elektryczny szyber, wiem że trzeba coś rozkręcić i gdzieś pogrzebać, ale nie wiem gdzie, co i jak, z góry dziękuję za pomoc!

Tytuł:
PostNapisane: 16.lut.2006 17:01:55 
Klubowicz

Auto: 210vtq
Musisz zdjac zaslepke,pod nia masz lub powinienes miec imbusa, musisz przyjzec sie mechanizmowi , bedzie tam taki precik o dl 5-7cm , musisz go przesunac- odblokowujac kolka zebate, i imbusem zamkniesz sobie szyberek :)

A6 V8 Avant - było
Coupe GT ... progress

Tytuł:
PostNapisane: 17.lut.2006 05:27:18 
Użytkownik

Odkręć osłone ze sterowaniem i sprawdz czy kółka przekładni sa docisniete miałem kiedys podobny problem wystarczyło docisnąć i było oki.Nie trzeba rozbierac tapicerki ani kombinowac z kluczami.Jest tam kółko które steruje wyłącznikami karancowymi i byc moze ono wyskoczyło ze swego połozenie gołym okiem tego nie zobaczysz musisz podociskac.

Pozdrawiam

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1