.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 18:37:49

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: LEKARSTWO NA CISZE :)
PostNapisane: 26.lut.2006 16:22:04 
Użytkownik

WITAM WSZYSTKICH DOSTEPNYCH I TYCH POZA ZASIEGIEM :D W MOIM AUTKU PANUJE CISZA (AUDI 80 1.8S BENZYNA +CNG ) KUPILEM NIEDAWNO NIESTETY RADIA NIE BULO A PO GLOSNIKACH Z TYLU ZOSTALY TYLKO OWALNE DZIURY.W OBECNEJ CHWILI NIE MAM KASKI BY W COKOLWIEK LEPSZEGO INWESTOWAC I ZADOWOLI MNIE COKOLWIEK BYLE BY W MIARE GRALO.CO MOZECIE POLECIC (RADIO + GLOSNIKI TYL) W CENIE .A MOZE KTOS ZAKLADAL NOWE RADYJKO I ZMIENIAL GLOSNIKI I ZOSTALO MU NA STANIE ORGINALNIE MONTOWANE W AUDI???TA CISZ MNIE ROZWALA ALE PEWNYCH RZECZY NIE PRZESKOCZE NALEZAC DO elitarnego KLUBU BEZROBOTNYCH :< POZDRAWIAM I CZEKAM NA GWIAZDKE Z NIEBA :diabel:

EDIT by MOD: Proszę używać małych literek. Osoba czytająca odbiera to jako krzyk. Chyba nie chcesz na nas krzyczeć?

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2006 20:53:07 
Klubowicz

Kolego, jako że do Twojego posta pojawiło się wiele komentarzy nie nadających się do czytania pytam: ile kasiory chcesz przeznaczyć na sprzęt?

Skoro jesteś w klubie bezrobotnych to zapytaj swojego sponsora ile Ci wyłoży blaszek na sprzęt?

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2006 21:13:06 
Użytkownik

dario zajrzyj na allegro i sobie coś wybierz... głośniki to już tylko i wylącznie twoja sprawa... jeśli jesteś młodym rozbójnikiem to zapodaj sobie jakieś 40tonsila... a radyjko? hmmm
ja swoją B4 kupiłem z radyjkiiem SONY (kasetowe) ale w zupełności mi wystarcza, a mam 21 lat :diabel: takie radyjko oststnio widziałem na allegro poszło za 150 zeta, ale jest naprawde wypasiste ;] z tyłu też już miałem tonsile...
powiem tak: do konca volume boję się podkręcić :P

Tytuł:
PostNapisane: 26.lut.2006 21:29:02 
Użytkownik

Ja polecam KENWOODA model W707 przystepny cenowo a głosniczki tez mozna dobrać nie drogo ;)

Tytuł: lekarstwo na cisze
PostNapisane: 27.lut.2006 19:34:16 
Użytkownik

tym co odpisali dzieki tym co olali ...!co do komentarzy OCENZUROWANYCH to sie nie wypowiadam widocznie taka kultura tu panuje :!: co do radia i glosnikow to na allegro patrzylem ale zupelnie sie na tym nie znam wiec zapytwlem tu !!!w aucie zostaly tylko owalne dziury (chyba po orginalnie zamontowanych) wiec jakie beda pasowaly do tych w orginale by nie zostaly dziury?pozdrawiam

Tytuł: Re: lekarstwo na cisze
PostNapisane: 27.lut.2006 20:43:36 
Klubowicz

dario 666 napisał(a):
tym co odpisali dzieki tym co olali ...!co do komentarzy OCENZUROWANYCH to sie nie wypowiadam widocznie taka kultura tu panuje :!: co do radia i glosnikow to na allegro patrzylem ale zupelnie sie na tym nie znam wiec zapytwlem tu !!!w aucie zostaly tylko owalne dziury (chyba po orginalnie zamontowanych) wiec jakie beda pasowaly do tych w orginale by nie zostaly dziury?pozdrawiam

Co do ocenzurowanych komentarzy to czasem kogoś ponosi więc się nie dziw. Mnie też czasem rusza jak ów bezrobotny na których łożę (czy mi się to podoba czy nie) kupuje sobie audiczkę - ale to bez znaczenia w tym momencie. Dalej się nie określiłeś jaką kwotą dysponujesz...

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2006 22:00:55 
Użytkownik

widze ze musze wyjasnic CO NIECO!no nie to nie tak :!: ja tyrania mam juz za soba 10 lat wiec ja nie z tych !!!!!o prace ciezko w tym kraju wiec chyba musze sie przymierzyc do łopatologi choc i na to trzeba miec papiery :diabel:a na ta 18 letnia fure tyralem pare lat i moje 1 auto!!niewazne co do głosnikow moje pytanie jast takiedzury po orginalach sa owalne wiec tylko takich musze szukac by wygladalo to estetycznie?te boschmany do 100zł i tym podobne sa cos warte ?potrzebuje w tej chwili cokolwiek by gralo .radyjka te z audi czy jakies inne godne polecenia (oczywiscie bez cd ) tak do 100zł

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2006 22:34:28 
Klubowicz

Budżet skromny... Nie pamiętam jakie tam są dziury - najlepiej zmierzyć :diabel: a co do firmy którą przywołałeś... hmmmm, grać grają, ale brzmienia nie mają żadnego - obawiam się jednak, że za takie pieniądze nic lepszego nie kupisz... Radio za 100 zł? Albo jakiś zabytek albo "od ruskich" - i nie wybrzydzaj tylko bierz co będzie :)

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2006 22:58:52 
Klubowicz

Grześ , bez przesady, niedawno sprzedałem całkiem przyzwoite SONY, kaseta, chyba 4x45W z panelem jednemu z klubowiczów za 125 zł.... zostało mi z auta które kupiłem a miałem swoje lepsze radio.... więc da się coś kupić za rozsądne pieniądze, i to nie "parzące" bo od takich to lepiej z daleka :)

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2006 23:35:11 
Klubowicz

piotr napisał(a):
Grześ , bez przesady, niedawno sprzedałem całkiem przyzwoite SONY, kaseta, chyba 4x45W z panelem jednemu z klubowiczów za 125 zł.... zostało mi z auta które kupiłem a miałem swoje lepsze radio.... więc da się coś kupić za rozsądne pieniądze, i to nie "parzące" bo od takich to lepiej z daleka :)

No to szkoda, że nic nie mówiłeś - kupił bym sobie do zastępczaka :D
A swoją drogą "parzącym" mówimy stanowczo NIE! Moje pochodzi z legalnego źródła (mam nawet paragon :diabel: choć już dawno po gwarancji). Inna sprawa, że poprzedni właściciel mojego autko zaniedbał w nim wiele spraw, ale radio też miał legal tyle, że z innego powodu - podobno misiaczki często go trzepali a on nie chciał wpaść na takiej błachostce :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 27.lut.2006 23:40:15 
Użytkownik

zobacz i sobie coś wybierz: tam znajdziesz dobre i tanie zarazem:
http://allegro.pl/5210_sony.html?order=t&view=gtext

ja np mam coś takiego, nie to dokłądnie, ale bardzo zblizone, moje ma fajniejsze pomaranczowe świecące elementy na panelu, pasujące do swiecidełek B4 :]
http://allegro.pl/item88335173_sony_xr_4300r_winda_wysoki_model_okazja.html

a głośniczki? hmmm... polecam np:
http://allegro.pl/item88672727_super_okazja_blaupunkt_tcs_1712_bcm_od_1zl.html mógłbym licytować np te, mimo ze są używane ;]

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2006 00:12:55 
Klubowicz

Radyjka za bezcen oddają... Nawet z CD można już kupić za 150 PLN... dawno nie zaglądałem na tamten rynek... Strasznie ten sprzęt potaniał... masz w czym wybierać!

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2006 07:01:45 
Użytkownik

A propo's glosnikow Boshmann (czy jakos tak ).
Ja mam takie elipsy w coupejce, i graja calkiem sympatycznie, nawet jak sie chce posluchac troszke glosniej i mocniej :)
Oczywiscie, jezeli ktos jest fanatykiem glosnego i dobrego grania, to zapewne nie beda sie nadawaly. Ale jezeli ktos chce czegos posluchac, w miare dobrze na poziomie adekwatnym (moze nawet lepszym) do wydanych pieniedzy.. to polecam.

-Volvo V70 II T5

-Audi 100 C4 Avant '92r. ABC (Rezanko: soczewki, 4 x el. szyby, roletki w tylnych drzwiach oraz tylnej szyby, dekory, ori 3 światło stop, 8 fabrycznych głośników, podświetlane nawiewy)
-Audi 100 C3 CD '83r. 2,0
-Audi Coupe GT '86r. KX
-Audi Coupe GT5S '82r. WN
-Audi 80 GLS 2D, '78r. 1,6

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2006 08:51:59 
Klubowicz

Tak się składa, że mam takie właśnie brzęczyki z tyłu w półce - z przodu mam 13 z gwizdkami i uwierzcie mi - te tylne są na maxa przyciszone ewentualnie na pierwszym stopniu głośności tak by kierowca ich nie słyszał. Problem polega na tym, że mimo trójdrożności tego sprzętu wysokich tonów nie da się usłyszeć a niskie są mocno zniekształcone. Tak czy siak za tę kase trudno będzie kupić coś nowego i dobrego... więc tylko uświadamiam...

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2006 09:17:22 
Użytkownik

Kup radio takie żeby
1. miało czarny panel
2. napisy pomarańczowe wyraźnie świecące w ciemności
3. regulację bass, treble
4. poziom głośności regulowany pokrętłem a nie przyciskami
5. nie było za drogie

Technika robienia dobrych odbiorników radiowych jest na naprawdę dobrym poziomie od około 30 lat (nowy nie oznacza lepszy, musi być poprostu dobry) z koleji z magnetofonu dożo nie wyciśniesz więc po co kupować srebrne chińskie radyjka świecące na niebiesko nie pasujące do wnętrza Audi 80. Ważne żeby tylko miało trochę mocy i dobre głośniki. A jak coś lepszego to już pożadny sprzęt z CD -pośrednie warianty nie są warte uwagi.

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2006 09:59:21 
Użytkownik

GrzesB napisał(a):
Tak się składa, że mam takie właśnie brzęczyki z tyłu w półce - z przodu mam 13 z gwizdkami i uwierzcie mi - te tylne są na maxa przyciszone ewentualnie na pierwszym stopniu głośności tak by kierowca ich nie słyszał. Problem polega na tym, że mimo trójdrożności tego sprzętu wysokich tonów nie da się usłyszeć a niskie są mocno zniekształcone. Tak czy siak za tę kase trudno będzie kupić coś nowego i dobrego... więc tylko uświadamiam...

Grzes, moze masz siakis inny model...
Ja tam nie narzekam :peace:
A moze mamy po prostu inne wymagania co do jakosci dzwieku,
ale to by swiadczylo o tym ze mi "slon na ucho nadepnol" :D

-Volvo V70 II T5

-Audi 100 C4 Avant '92r. ABC (Rezanko: soczewki, 4 x el. szyby, roletki w tylnych drzwiach oraz tylnej szyby, dekory, ori 3 światło stop, 8 fabrycznych głośników, podświetlane nawiewy)
-Audi 100 C3 CD '83r. 2,0
-Audi Coupe GT '86r. KX
-Audi Coupe GT5S '82r. WN
-Audi 80 GLS 2D, '78r. 1,6

Tytuł:
PostNapisane: 01.mar.2006 07:50:10 
Użytkownik

dzieki wszystkim za odpowiedzi i rady :D ale nadal mam pytanie ktore z radyjek montowane w audi seryjnie lub pasujaca kolorystycznie do audi czyli czarne podswietlane na pomaranczowo i do b3 polecacie????widzialem na allegro beta ,gamma itp. oczywiscie te modele do 100,150 zeta! :( lub jakies inne pasujace pozdrawiam

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1