.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 20:22:12

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [WIOSENNE PORZĄDKI] Remoncik B4 po zimie.
PostNapisane: 28.lut.2006 09:31:31 
Użytkownik

Witam wszystkich forumowiczów serdecznie ;-) Na wstepnie proszę o trochę łaskawsze i mnie jsztywne podejście do tematu i nie odwoływanie się do FAQ, szukaczki, itp. pomocy naukowych :-) Celem mojego posta jest pozyskanie rzeczowej, dojrzalej i fachowej porady forumowiczów, których wiedza jest na poziomie duzo bardziej zaawansowanym niż większość czytających to forum osób. Jako, że dziś ostatni dzień lutego i zima prędzej czy pożniej się chyba skonczy - wszak na syberji nie zyjemy poki co i jakies tam pory roku w tej Polsce wystepuja w przewidywalnym z góry porzadku - należałoby się zastanowić co po zimie wyremontowac, dopiescic, przesmarowac, itp. Proszę o zwrócenie uwagi na najbardziej pdoatne na usterki zimowe elemnty naszych aduiolek 80/90. Ponadto fajnie by było jakby się wypowiedziała jakas osoba, która mogłaby by mi doradzić na co zwrocic szczegolna uwage przy remoncie wiosennym mojego zawieszenia w B4. Chce wymienic komplet amortyzatorów (jakie amory - gazowe czy olejowe i jakiej firmy - chce miec komfort podrozowania z raczje miekkim zaiweszeniem)- co przydaloby sie w zw. z tym jeszcze wymienic profilaktycnzie i co skontrolowac;-) Pozdrawiam :D

Tytuł:
PostNapisane: 28.lut.2006 11:12:44 
Użytkownik

Przegląd samochodu po zimie zaczynam od DOKŁADNEGO UMYCIA RÓWNIEZ SPODU AUTA. Póżniej trzeba uzupełnić ew.ubytki w zabezpieczeniu antykorozyjnym. I tu parę uwag.
O TRWAŁOŚCI ZABEZPIECZENIA DECYDUJĄ:
-PRZYGOTOWANIE PODŁOŻA DO MALOWANIA
-GRUBOŚĆ POWŁOKI
-RODZAJ FARBY
I NIE WIERZYMY W CUDA TYPU "MALUJ NA RDZĘ" !!

Co do zawieszenia to :
-diagnostyka na "trzepakach (wskarze słabe punkty lub nie)
-weryfikacja przez mechanika, który będzie wymieniał amorki

Co do amorków olejowe są bardziej miękkie (kayaby są niezłe i niedrogie)http://www.allegro.pl/item87932584_amortyzatory_audi_80_b3_b4_prod_kayaba_najtaniej.html

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1