Witam wszystkich forumowiczów serdecznie

Na wstepnie proszę o trochę łaskawsze i mnie jsztywne podejście do tematu i nie odwoływanie się do FAQ, szukaczki, itp. pomocy naukowych

Celem mojego posta jest pozyskanie rzeczowej, dojrzalej i fachowej porady forumowiczów, których wiedza jest na poziomie duzo bardziej zaawansowanym niż większość czytających to forum osób. Jako, że dziś ostatni dzień lutego i zima prędzej czy pożniej się chyba skonczy - wszak na syberji nie zyjemy poki co i jakies tam pory roku w tej Polsce wystepuja w przewidywalnym z góry porzadku - należałoby się zastanowić co po zimie wyremontowac, dopiescic, przesmarowac, itp. Proszę o zwrócenie uwagi na najbardziej pdoatne na usterki zimowe elemnty naszych aduiolek 80/90. Ponadto fajnie by było jakby się wypowiedziała jakas osoba, która mogłaby by mi doradzić na co zwrocic szczegolna uwage przy remoncie wiosennym mojego zawieszenia w B4. Chce wymienic komplet amortyzatorów (jakie amory - gazowe czy olejowe i jakiej firmy - chce miec komfort podrozowania z raczje miekkim zaiweszeniem)- co przydaloby sie w zw. z tym jeszcze wymienic profilaktycnzie i co skontrolowac;-) Pozdrawiam