.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 05:15:43

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: pajaczek po uderzeniu piorem w szybe
PostNapisane: 01.mar.2006 13:21:00 
Użytkownik

witam, podczas wymiany wycieraczki :( nie wiem ja kto zrobilem, juz najgorszy z najgorszych by tego nie zrobil. wysliznela mi sie wycieraczka i walnela w szybe
jest pajaczek widoczny od wewnatrz jedna rysa wyszla nad ta oklejine
co teraz robic?jezdzic z tym do sprzedazy czy wymienic w salonie audi ?720zl
u prywiaciarza w Janie
650 nieoryginalna.

pomozice:(

Tytuł:
PostNapisane: 01.mar.2006 13:41:40 
Użytkownik

Auto: Szukam C5 ACK
Niemozliwe, ze taka droga! Ja sie orientowalem do audi c4 szyba kosztuje u nas na slasku w sumie z robocizna ok400zeta! Jesli masz malutkie pekniecie to bym to olal, jesli nie kapie! Tylko nie wiem czy sie paly nie doczepia? Mi wczoraj a mam pekniety reflektor od kamienia, tzn rysa leci od gory do dolu (nie ma dziury i nie przecieka) chcieli zabrac dowod rej...a ja powiedzialem ze mam zamowione szklo i czekam...(tak na marginesie jezdze juz z tym 2 miechy). Ale mysle ze do szyby sie nie przyczepia, tata mial w A6 tez malutkie slonko i jezdzil az do sprzedania.

Tytuł:
PostNapisane: 01.mar.2006 13:53:38 
Użytkownik

W serwisach zajmujących się szybami niewielkie pekniecia potrafia podkleic tak zeby sie rozwijaly. Podzwon i zapytaj kosztuje to niewiele ale jak nie przeszkadza Ci pekniecie w prowadzeniu autka to wystarczy.
Przy wiekszych peknieciach kazda drogowka sie przypnie i zabierze dowod.

Dwie rzeczy sa nieskonczone:
wszechswiat i glupota ludzka. (Albert Einstein)

Tytuł:
PostNapisane: 01.mar.2006 14:32:46 
Użytkownik

Witam
W hanesco w Lublinie zaklejaja taki "pajączk" za 70 zł i daja gwarację, że nie bedzie dalej pękać.
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 01.mar.2006 14:41:43 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Grey napisał(a):
Witam
W hanesco w Lublinie zaklejaja taki "pajączk" za 70 zł i daja gwarację, że nie bedzie dalej pękać.
Pozdrawiam
Pod warunkiem ze odrazu do nich pojedziesz, bo jak sie nazbiera brudu to nikt tego nie sklei, Jak rysa poszła w strone krańca syby to też nikt sie nie podejmie klejenia, bo nadwozie wbrew pozorom cały czas pracuje i rysa zawsze bedzie sie rozklejać

P.S Lublin chyba nie leży koło Koszaline???? bo tak polecasz koledze firme :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 01.mar.2006 14:50:45 
Użytkownik

duze to to az tak nie jest. to jest dziurka tak jak byscie zdieli pioro z wycieraczki i walneli na dole tym gowienkiem o ktore sie zaczepia pioro, poprostu polecialo m iw dol i uderzylo
jedna ryska wyszla w gore poza okleine szyby (czarna) no ityle by to bylo
zastanawiam sie co robic
:{

Tytuł:
PostNapisane: 01.mar.2006 15:20:31 
Użytkownik

mały v8 napisał(a):
Grey napisał(a):
Witam
Pozdrawiam
Pod warunkiem ze odrazu do nich pojedziesz, bo jak sie nazbiera brudu to nikt tego nie sklei, Jak rysa poszła w strone krańca syby to też nikt sie nie podejmie klejenia, bo nadwozie wbrew pozorom cały czas pracuje i rysa zawsze bedzie sie rozklejać

P.S Lublin chyba nie leży koło Koszaline???? bo tak polecasz koledze firme :diabel:

W sumie to chodziło bardziej o cene (żeby kolega dużo nie przepłacił) niż lokalizacje... a hanesco wcele nie jest takie tanie. Ale fakt jest faktem ... buda pracuje i jak peknięcie sie powiększa to z klejnia nici, albo zakleją ale gwarancji nie bedzie. Wiec raczej chodzi o "pajączki" niz o pęknięcia.
Pozdro

Tytuł:
PostNapisane: 09.mar.2006 08:56:23 
Użytkownik

Auto: Szukam C5 ACK
Mi kamien uderzyl w szybe, juz myslalem ze koniec! Mala kropka z lekkim peknieciem...pojechalem skleic za 30 zeta :peace: o dziwo...i wyglada tylko tak jak by byl maly pukcik np od muchy! ;-) A juz sie balem ze bekne za szybe 350 zeta :zly: ...Skad te kamienie na polskich drogach??? :?:

Tytuł:
PostNapisane: 09.mar.2006 09:53:49 
Użytkownik

na dziurki jest najlepszy super glu kapinka , odczekac, zeskrobac nadmiar skalpelkiem i włala ... mowie o dziurkach nie pajaczkach .... przetestowalem na poldku kumpla i nic sie zlego nie dzieje bynajmiej nie peka dalej jezdzi z tym juz ponad rok (chociaz na audi bym sie troche bał) Ale jesli to jest malutkie tobym jezdzil az mnie misiaczki nie sciigną ... po tym sezonie zimowym mam dwie ryski po pakmyczkach od tirka i sie nie przejmuje za bardzo .....Przeciez nie bedziemy co roku latac i wymieniac szyb....bo niestey tak to juz u nas jest ze jak sie konczy zima to sie koncza i drogi..:(

A kamienie kolego na polskich drogach ...... komunisci i hitlerowcy zostawili :D:D:D:D:D <żart>

Tytuł:
PostNapisane: 09.mar.2006 10:11:12 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
cornee napisał(a):
...Skad te kamienie na polskich drogach??? :?:

To jest nowa technologia drogowcóe na łatanie dziur. Lepik a na koniec posypka z kruszca który w wspaniały sposób ni cholery nie trzyma się drogi.

Tytuł: Re: pajaczek po uderzeniu piorem w szybe
PostNapisane: 09.mar.2006 10:30:41 
Użytkownik

fafik napisał(a):
u prywiaciarza w Janie
650 nieoryginalna.

:galy:
Miałem podobnie, ale tzn. próbowałem zdjąć lusterko i zrobił się pajączek od razu na 1/4 szyby. Ale wymieniłem w pierwszym zakładzie szklarskim za troche ponad 100zł, łącznie z robocizną dałem 200zł.
Skąd Ty te ceny wziełeś :?: :?: :?: :?:
Jestem z Koszalina, odezwij się do mnie na priv to może uda się cos załatwić, mam znajomego który teraz się tym zajmuje

Tytuł:
PostNapisane: 09.mar.2006 10:37:31 
Użytkownik

aha jeszcze jedno, napisałeś chyba 3 posty na ten sam temat, to chyba o 2 za dużo
hm, leci z nami jakiś moderator :?: :!!: :?: :!!:

Tytuł:
PostNapisane: 09.mar.2006 14:41:53 
Użytkownik

JA zrobiłem dokładnie to samo po stronie pasazera....ale szyba z sigli, piklingtona albo securit kosztuje z zamontowaniem 380 zł i jeszcze jedno...niech powiedzą czy da sie odzyskac uszczelkę bo czesto nie da...jest zagniatana a koszt jej 70 zł

Tytuł:
PostNapisane: 09.mar.2006 14:45:10 
Użytkownik

podkładac styropian !!!!!!!!!!!!!! tak mi powiedzieli w zakładzie montazowym

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1