.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 13:28:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: czy montował ktos turbine do b3 z 91r
PostNapisane: 02.mar.2006 14:14:44 
Użytkownik

witam wszystkich zakupiłem 6 miesiecy wstecz audiczke b3 91r na mono wtrysk 90km mam pytanko czy ktos bawil sie juz w zakładanie turbinki do tego silnika jak tak to co to za turbo czy duzo jest przerubek jaki przewidywalny koszt takiej inwestycji,a moze ktos poleci mi jakis sprawdzony centralny zamek dostepny na allegro w miare tanio z pilotem na 4 drzwi tzn ktory warto kupic a ktory byscie odradzili.pozdro dla wszystkich uzytkowników tych wspanialych cacek :)

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2006 14:23:18 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
nie, nie montował. juz temat był wałkowany i najtańsza opcja zeby mieć turbo to sprzedać ten wózek co masz i kupić np audi 200 turbo, albo S2.
na drugim miejscu cenowym to przerzutka silnika, czyli montujesz sobie 10V turbo albo 20V turbo.
najdrozsza, a moze porownywalna cenowo opcja to dostawić turbo do tego co masz i wystroić. ale w drugiej opcji na dzień dobry masz dobre osiągi, a w 3ciej trzeba sie bujać i stroić i masz nietypowo wszystko.

Tytuł: turbina
PostNapisane: 03.mar.2006 08:44:39 
Użytkownik

dzieki za podpowiedz.mam jeszcze jedno pytanko bo posiadam silnik od corrado 1,8 g 60 czy ten silnik bedzie pasował do mojej b3 czy duzo przerubek by było silnik od corrado mam uzbrojony w pełni ze skrzynia carmana .czy warto sie pokusic z wymiana silnika bo ten co mam teraz w audi jest napewno w gorszym stanie niz ten co mam od corrado i jak to jest teraz z papierami na silnik czy musiałbym zgłaszac wymiane silnika czy nie

Tytuł: Re: turbina
PostNapisane: 03.mar.2006 10:31:58 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
siekier934 napisał(a):
dzieki za podpowiedz.mam jeszcze jedno pytanko bo posiadam silnik od corrado 1,8 g 60 czy ten silnik bedzie pasował do mojej b3 czy duzo przerubek by było silnik od corrado mam uzbrojony w pełni ze skrzynia carmana .czy warto sie pokusic z wymiana silnika bo ten co mam teraz w audi jest napewno w gorszym stanie niz ten co mam od corrado i jak to jest teraz z papierami na silnik czy musiałbym zgłaszac wymiane silnika czy nie

czy u ciebie w audi silnik nie jest przypadkiem wzdłóz samochodu? W corrado i golfach były w poprzeg takze bedzie niezła rzeźba.

Tytuł: to
PostNapisane: 03.mar.2006 12:47:10 
Użytkownik

a zamiana silniaka od innej audi to co wczesniej pisałes to tez mocne przeruby czy spoko wszystko pasi np silnik 2l 16v od b3 92r bo mam taka na oku jest rozbita ale silnior ma żyleta z tego co wiem to ma inaczej zamontowany np akumulator po innej stronie i gosc mowił ze nie pasowałby ten silnik do mojej ma inne mocowania

Tytuł:
PostNapisane: 03.mar.2006 19:12:42 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
nie będziesz zadowolony z tego 2.0 16v szukaj lepiej 2.3 20v pali podobnie ale jedzie fajnie puki się człowiek nie zarazi turbiną :diabel:

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1