.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 09:33:56

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem B4 1Z 1.9tdi
PostNapisane: 02.mar.2006 12:11:03 
Użytkownik

Witam mam audine z 92r. model jak w temacie i znalazlem na forum podobny przypadek ale trosze inny wiec do rzeczy na kazdym biegu przy wyzszych obrotach jak poszcze w ogóle pedal gazu i wciskam ponownie nic zero reakcji silnika dopiero po dluzszej chwili zaczyna ciagnac ALE gdzy wcisne sprzeglo i silnik zejdzie na niskie obroty i poszcze sprzeglo gaz zaczyna dzialac reszta ok przyspieszanie obroty i odpalanie.Nie mam nikogo znajomego z Vagiem wiec poradzcie zeby mi kitow nie na wciskali CI WSPANIALI MECHANICY :/
POZDRAWIAM
SZACUNECZEK DZLA KOLEGOW Z WIEDZA

Tytuł:
PostNapisane: 02.mar.2006 21:01:08 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Filterki powietrza i paliwa były wymieniane ?
Paliwo tankujesz dobrej jakości ?
Czy ten objaw był od samego poczatku uzytkowania samochodu czy wystapil niedawno, a jesli tak to czy kojarzysz to z jakims faktem? (zima, dzwon, wpadłeś w dziure w jezdni, tankowałes na podrzednej stacji ...etc ?)
Jaki przebieg ma autko, czy kiedykolwiek było na diagnostyce?
10 przykazań dla diesla stosowane ?
Jeździsz stylem PSJ, czy raczej nie dopuszczasz do zbierania się sadzy w dolotach ?

Prosimy o więcej szczegółów.

Tytuł:
PostNapisane: 03.mar.2006 09:45:47 
Użytkownik

autko ma 170tys pierwsze co zrobilem to wymienilem filtry chmmm a stalo sie to ostatnio chyba po tankowaniu na to nie wpadlem zatankuje gdzie indziej i zobacze wczoraj bylem na diagnostyce zadnych bledow a co do jazdy to raczej sadzy nie ma :D przyspieszenie jaknajbardziej ok .
A jest mozliwe uszkodzenie potencjometru gazu i jakie powinien miec wartosci ?bo to mage sobie sam zmiezyc
POZDRAWIAM

Tytuł:
PostNapisane: 03.mar.2006 12:04:27 
Użytkownik

baskecior napisał(a):
Jeździsz stylem PSJ, czy raczej nie dopuszczasz do zbierania się sadzy w dolotach ?

Basket, co znaczy skrót PSJ :?: :?: bo ciekawi mnie on bardzo :peace: :peace:

Bestiaa1
Też mam niunię z 1Z z 92 tylko na zegarku ma 245kkm, a ile rzeczywiście....wolę nie wiedzieć, ale śmiga.
Oczywiście wg 10 przykazań :!: :!:
170kmm - jeśli jest oryginalny, to zazdroszczę :P

Tytuł:
PostNapisane: 03.mar.2006 12:09:50 
Użytkownik

mam identyczny problem...tz. jeszcze sie upewniam w temacie wyzej.ale z tego co mi mowiono to raczej ejst to potencjomter na pompie paliwowej... Narazie proponował bym ci troche pojedziec...po czasie powinny nastapic objawy: trudnego odpalania auta, gasniescia z niewiadomych przyczyn w czasie jazdy, oraz zapalonej kontrolki check... jesli takie cos nastapi to bedziesz mial ten sam problem co ja i wtedy raczej to bedzie pompa albo ten potencjomter na tej pompie(sterownik pompy paliwowej).Inne madre głowy sugeruja znowu ze to jest przepływomierz(przepływka). ale nie wiem, nie jestem mechanikiem ,nie znam sie dlatego prosze o poprawki!!!pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 03.mar.2006 12:12:46 
Klubowicz

student4ec1 napisał(a):
Basket, co znaczy skrót PSJ :?: :?: bo ciekawi mnie on bardzo :peace: :peace:

http://forum.audiklub.org/viewtopic.php ... zdy#162196

było:
Q7 4M 3,0 TFSI
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 03.mar.2006 12:38:06 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
bestiaa1 napisał(a):
autko ma 170tys pierwsze co zrobilem to wymienilem filtry chmmm a stalo sie to ostatnio chyba po tankowaniu na to nie wpadlem zatankuje gdzie indziej i zobacze wczoraj bylem na diagnostyce zadnych bledow a co do jazdy to raczej sadzy nie ma :D przyspieszenie jaknajbardziej ok .
A jest mozliwe uszkodzenie potencjometru gazu i jakie powinien miec wartosci ?bo to mage sobie sam zmiezyc
POZDRAWIAM

Spróbuj wyjeździć to paliwo prawie do samego końca i zalej do pełna Vervy ON z Orlenu. Jeśli po dwóch pełnych bakach problem ustąpi - znalazłeś przyczynę.
Na razie nie dotykaj silnika.
PS: jaki olej silnikowy masz wlany ? Jesli jakiegoś Castrola to od razu w kanał go ...

Tytuł:
PostNapisane: 03.mar.2006 16:57:27 
Użytkownik

Z tego co obczytalem na forum mozliwe ze uwalony jest nastawnik na pompie i ze mozna go wyczyscic ALE JAK PROSZE JAKIES INSTRUKCJE zaleje tez jakims dobrym ON i zobacze a jak to pompa to PESZEK :/ ale check nie swieci i wkreca sie miodzio

Tytuł:
PostNapisane: 03.mar.2006 17:03:54 
Użytkownik

Auto: Renata
bestiaa1 napisał(a):
Z tego co obczytalem na forum mozliwe ze uwalony jest nastawnik na pompie i ze mozna go wyczyscic ALE JAK PROSZE JAKIES INSTRUKCJE

-> http://www.forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=1741
-> http://www.forum.tdi-tuning.pl/viewtopic.php?t=1734

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 9 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1