.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 09:37:50

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 ABC] ciezko pracuje i pare innych problemikow
PostNapisane: 03.mar.2006 21:25:59 
Użytkownik

Wiatm!

Ostatnio moj silniczek cos kiepsko pracuje :/ Mianowicie od 3 tys obr robi sie dziwnie glosny i slabszy niz byl,wolniej wkreca sie na obroty,zachowuje sie jakby go cos trzymalo,czuc jakis taki opor. Generalnie im silnik cieplejszy tym slabszy :/ Silnik zapala bezproblemowo,nie buja na obrotach pracuje rowniotko ale mimo wszystko raz zgasl mi na wolnych obrotach,nagle obroty spadly do ok 400 i zgasl :| Silnik mial wtedy 90C
Przy odpaleniu zimnego silnika cos popiskuje ,caly czas w zakresie 1000-2900 obr powyzej jest cisza,dzwiek dobiega jakby z pod silnika :?: :| jak auto nabierze temp to jest cisza moze to miec jakis zwiazek ?
Przy ruszaniu z 1 lub 2 podczas puszczania sprzegla gdzies w polowie slychac takie metaliczne stukniecie,ale auto rusza normalnie bez szarpniec nic poza tym dzwiekiem sie nie dzieje ,co to moze byc ?
Przyznam sie bez bicia ze w autku odkad kupilem nie zmienilem filtra powietrza,swiec i filtra paliwa :P wszystko chodzilo jak nalezy wiec nie zawracalem sobie tym glowy,wiem ze to potezne niedopatrzenie z mojej strony pewnie mnie ktos zjedzie za to :P Moze ma to wlasnie kluczowy zwiazek z ciezka praca motoru ?
Ostatnio tez dosyc ostro gonlem Niunkie ,moze cos popsulem :zly:

Dzieki z gory za pomocne odpowiedzi :)

Audi Coupe 2.0 było
Audi 100 c3 2.3 bylo
A4 2.5 V6 TDI Avant- było

Tytuł:
PostNapisane: 03.mar.2006 21:56:41 
Użytkownik

Auto: Audi S2, Audi 80 Avant
na początek rozbierz kolektor dolotowy i zobacz czy nic nie popękało. mało roboty a warto od tego zacząć.

Obrazek

iiii nowa zabawka Suzuki V-Strom DL1000 :P

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1