.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 09:21:19

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 06.lip.2005 11:56:08 
Użytkownik

Taka jest zaleta paliwa sprzedawanego w Polsce.
Bo o dziwo na niemieckiej benzynie nic mi nie trzęsie :) i silnik sie lepiej zbiera.

Tytuł:
PostNapisane: 04.mar.2006 21:43:52 
Użytkownik

Ciekawe czy ten problem juz ktos rozwiazal. Ja wlasnie wrocilem od mechanika i zachodzimy w glowe co to moze byc. Ktos mi powiedzial, zo trzeba zdjac oslony metalowe z kabli bo tam moze sie dziac cos dziwnego ,ale dla mnie to bullshit. Wymienilem kable na nowki, swiece na nowki i nadal trzesie. chodzi plynniej ,ale trzesie... juz nie mam pomyslu...

Tytuł:
PostNapisane: 04.mar.2006 22:01:27 
Użytkownik

U mnie też trzęsło, ale dzisiaj wymyłem gaźnik (preparatem do obwodów drukowanych PCC) i pomogło. Jak filtr założyłem to troszeczkę się pogorszyło, bo mam do wymiany, ale jest lepiej niż wcześniej. Podejrzewam, że "bynajmniej u mnie" konieczne jest porządne wyczyszczenie gaźnika i wymiana świec, oleju itp. Na razie to wleje do paliwa jakiś środek typu "xeramic" czyszczący układ paliwowy może to troszkę pomoże, w poprzednim samochodzie pomogło.

Tytuł:
PostNapisane: 04.mar.2006 22:43:25 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
Dużo żeczy wpływa na nierówną prace, od całego WN po wyrobiony rozdzielacz, walnięte uszczelki pod gaźnikiem, luzy na przepustnicy, kiepska kompresja na którymś garze, uwalona sprężyna na zaworze, walnięta uszczelka pod głowicą itp.....

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2006 16:02:56 
Użytkownik

Prezyny sprawdzilem sa ok... Teraz ilekroc szukam czegos na necie dowiaduje sie coraz to nowych rozwiazan. Najnowszym jest czujnik temp. Prosze... zaraz sie okaze ,ze nierowna praca zwiazana jest ze spalona zarowka pod regulacja pozycji swiatel... (ktrora faktycznie nie swieci)

Nie wiem czy juz pisalem, ze mechanik kazal mi zdjec osolony z kabli zaplonowych... tez nonsens. A moze musze jezdzic z uchylona szyba !
PLEASE dajci mi jakas sensowna wskazowke.
A co jeszcze zauwzylem to , ze paliwo w gazniku nie jest rownomiernie wstrzykiwane tylko skapuje sobie od tak.. nie wiem czy to prawidlowe. I teraz wtedy gdy silnik spada z obrotow slyszalne jest z gaznika dzwiek... dziwny taki... cmok... nie strzal... moze jakby cos ssalo paliwo, ktore gwaltownie sie skonczylo. cos w tym stylu... ale takie ledwo slyszalne... Moze to komus cos podpowie...
Please szukajmy a znajdziemy. Bo wiem ,ze nie jestem jedyny,ktory ma taki problem.
Pozdrawiam AudiFanow.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1