.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 23:44:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z wolnymi obrotami Coupe 2300 10V, 1990r
PostNapisane: 05.mar.2006 07:50:58 
Użytkownik

witam
mam problem z wolnymi obrotami, samochod (zimny) odpala elegancko ale ani na benzin ani na LPG nie ma wolnych obrotow (ok 300), dopiero jak pochodzi ok 3 minut obroty sa prawidlowe. A silnik jak mi zgasnie taki zimny to musze go bardzo dlugo krecic zeby odpalil.
Aha, jeszcze jedno, jezeli jest ciepły silnik to tez cięzko odpala. Z tego co wyczytałem to moze to wina czujnia temperatury ktory niepodaje ssania? (jezeli tak to napiszcie mi gdzie on sie znajdue a ja sobie wstaawie w jrgo miejsce rezystor tak jak ktos to napisal na forum (oczywiscie tylko do sprawdzenbia)).
P.S. Jeszcze jedno pyt: Czy osłona silnika do Coupe 2300 1990r pasuje jeszcze od jakiegos innego modelu Adui???
Pozdrawiam i czekam na odpowiedz

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2006 15:40:24 
Użytkownik

to jest czujnik na kruccu przy glowicy po prawej stronie. prawdo podobnie ten od gory na kostke nie na wsowkezeby ulatwic kostka ma dwa kabelki
.mam nadzieje ze mnie zrozumiales . a jak nie to , to jeszcze moze byc silniczek krokowy.pzdr

Tytuł:
PostNapisane: 05.mar.2006 17:45:59 
Klubowicz

Zacznij od sprawdzenia wtryskiwacza rozruchowego, bo to tłumaczyłoby obydwa problemy. A co do wyłącznika termiczno-czasowego, o którym pisał Rolecs to napisz jakie masz oznaczenie silnika.

Pozdrawiam

Ford Capri MK III 2,9 V6
Plymouth Voyager 3.0 V6
Kawasaki ZXR 750
Toyota Corolla E9 "klekot"

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 3 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1