.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 11:55:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2006 07:23:00 
Użytkownik

Na ciepłym silniku jest prawie oki pozatym ze autko po zatrzymaniu sie ma problemy z ruszeniem bardzo powoli sie rozpedza tak jakby nie mialo mocy. Ale jak tylko zwalniam (bez zatrzymania) to rozpedza sie normalnie, wczoraj znowu dowiedziałem sie ze moze to byc walnieta uszczelka pod głowica lub sama głowica, chciałbym niunie odratowac bo mi sie strasznie podoba tylko niechce wymieniac pół auta bez potrzeby :/

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2006 07:32:23 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
dr.falcor napisał(a):
Na ciepłym silniku jest prawie oki pozatym ze autko po zatrzymaniu sie ma problemy z ruszeniem bardzo powoli sie rozpedza tak jakby nie mialo mocy. Ale jak tylko zwalniam (bez zatrzymania) to rozpedza sie normalnie, wczoraj znowu dowiedziałem sie ze moze to byc walnieta uszczelka pod głowica lub sama głowica, chciałbym niunie odratowac bo mi sie strasznie podoba tylko niechce wymieniac pół auta bez potrzeby :/

Ustaw zapłon ,tylko nie na lampę stroboskopową tylko na słuch.Musisz się naumieć słuchac silnika.
Druga sprawa, zawory może czasem robiłeś?

Ps Wordeck może trochę z opuźnieniem ale odpowiadam:tak to ten silnik

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2006 10:59:06 
Użytkownik

Witam.Sprawdz jeszcze przewody od podcisnienia te co ida do serwa i ogolnie wszystkie.Nie syczy ci gdzies w okolicach pod gaznikiem??Jak zalozyles inny gaznik to sprawdz czy niepotrzebne otwory sa zaslepione.Ja mialem taki przypadek jak odbieralem auto od lakiernika okalao sie ze nie podlaczyl podcisnienia do serwa objawy byly takie same.Pozdrawiam.

Tytuł:
PostNapisane: 09.mar.2006 16:37:10 
Użytkownik

Z zaworami nie robiłem nic, co do gaznika to cos sie dymi spod gaznika(podstawe gaznika wymienilem)ogolnie to silnik sie szybko grzeje.
A co do tych podcisnien to podejrzewam ze moga one byc zle popodlanczane niemacie moze jakiegos opisu ktory waz gdzie wchodzi do gaznika ? To sam podlacze,bBo na tego mechanika niemam co juz liczyc :/ Autko przed naprawami chodzilo znacznie lepiej minusem bylo to ze duzo palil a teraz to z ledwoscia jezdzi :(

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 24 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1