.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 09:18:32

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Wymiana oleju
PostNapisane: 08.mar.2006 08:57:17 
Użytkownik

Od miesiąca jestem szczesliwym posiadaczem A6 2.8 z 98r,mam powtarzające sie pytanie:) jesli chodzi jaki olej jest najlepszy(zastanawiałem sie nad Mobilem S 10W/40),otóż musze go niebawem wymienic,tylko mam mały problem na silniku jets tylko zaznaczenie oleju 10W/40,przebieg samochodu to 195.000 tyś.Według was jaki olej powinienem zalać???Z góry wielkie dzieki

Tytuł:
PostNapisane: 08.mar.2006 09:26:14 
Użytkownik

Ja kupiłem S6 z 95 roku z podobnym przebiegiem i zalałem go syntetykiem Mobilem 1 (5w-50) i takie moje zdanie a opinii jest tyle ile urzytkowników samochodów. Bardziej istotne abyś pilnował terminów wymian oleju niż to jakiej marki olej zalejesz. Ja uważam że olej syntetyczny jest poprostu lepszy niż mineralny. :peace:

Doradzam też na początek wymienić komplet rozrządu i inne płyny eksploatacyjne w aucie. (wspomaganie, skrzynie biegów, płyn hamulcowy, olej w klimie itd.) To się opłaci.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1