.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 08.cze.2025 05:33:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Poradzcie odnosnie filtra paliwa i kompresji silnika
PostNapisane: 09.mar.2006 13:25:09 
Użytkownik

Witam.
Mam pytania:
1. Kupilłem swoją B4 poltora roku temu i nie wymienilem do tej pory filtra paliwa. Czy moge jezdzic dalej na nim czy warto jednak wymienic? Czym skutkowac moze zaniechanie takiej wymiany?

2. Odnośnie silnika a szczegolowiej, bierze mi olej gdzies tak musze dolewać około 0,5l na 200-250 km. Mechanicy dwaj patrzyli i nie zauważyli zadnych wycieków na zewnątrz pod autem, ale.... zauważyłem że często gdy schowam coś do schowka tego naprzeciwko siedzenia pasażera z przodu, np. mapę to po jakimś czasie jest zabrudzona olejem, plamy???? Skąd w takim razie może wyciekać?

3. Czy warto w takim wypadku zrobić badanie kompresji silnika??? Słyszałem, że sama wymiana uszczelnaiczy może nei wystarczyć. Ile kosztuje takie badanie? Jakie są normy? I gdzie się to robi???

Dziekuję z góry za odpowiedzi i pozdrawiam.Leszek

Tytuł:
PostNapisane: 09.mar.2006 15:22:21 
Klubowicz

Witam ! Zapchany filtr paliwa niczego nie zepsuje - tylko samochod zrobi sie slaby i moze nim poszarpywac przy mocnym dodaniu gazu. Zmierz kompresje z tzw. proba olejowa ( mechanik bedzie wiedzial o co chodzi ) Bedziesz wiedzial na czym stoisz.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1