beczkowoz napisał(a):
pomozcie odnalezc przyczyne.silnik nie nagrzewa sie do 90 tylko okolo50 nieraz troszke ponad 50 stopni. Wymienilem termostat lecz to samo sie dzieje.
wczoraj tez mialem taka sytuacje ze zaczela mi mrugac kontrolka wody (rownomiernie i caly czas) ale uz dzisiaj ten problem nie wystepowal.
Czujnik temp. tez byl wymieniony, co prawda wstawiony z drugiego silnika turbo d ale byl sprawny, bo w tamtym silniku mi chodzilo wszytsko ok, termostat tez z tamtego zalozony jest ,i wszytstkie te czesci chodzily w 100%. Jesli chodzi o spalanie to tez wydaje mi sie ze jest sporo zaduze bo ok 7 do 7,5 az!!!
Temp we srodku wydaje mi sie ze jest w miare ok, tylko wolno sie nagrzewa.
A gdzie we wroc. jest jakis dobry i niedrogi vag zeby to podlaczyc do sprawdzenia???
1. Przywitaj sie w NEWBIE i nie edytuj postów a odpisuj.
2. Zmierz temperature silnika przy użyciu VAG`a , termometru zewnetrznego i porównaj z odczytami z deski rozdzielczej. Jesli temp zmierzona=temperaturze z VAG`a - problem lezy w czujniku. Jesli temp zmierzona=temp z VAG`a - wymien termostat.
Spalanie mierzone tylko w miescie czy mieszane ? Jesli miasto to ok , jesli mieszane to zbyt wiele , chyba ze silnik zajeżdzony lub wykrecony wysoko.