s2power napisał(a):
owko,2 pytania:
1. ile dales za klocki i czy mowa o komplecie na jedna os? bo np EBC czerwone kosztuja ok 800 zl na os przednia.
2. jaki w takim razie Ty masz czas na cwiartke skoro honda przy 14,3 Cie tak strasznie loi?
2 odpowiedzi:
- nie wiem, ile dałem za które klocki. wjechałem do VTG, powiedzieli mi, że trzeba wymienić wszystkie klocki (4koła) i przetoczyć wszystkie tarcze (4koła), nawet nie wiem jakie klocki mi założyli, ufam im;
- moje s4 jeden raz było mierzone na ćwiartkę, kiedy było popsute letko i zrobiło 15.3 (o sekundę więcej niż podają dla serii). Podanie czasu na 1/4 hondy jest - jak sądzę - dostatecznym dowodem na to, że S4 nie ma z nią żadnych szans, jeśli wyścig jest Z ROLOWANEGO, bo wówczas przewagi AWD już nie ma, i oprócz tego, że jestem cięższy o pół tony, to moc idzie w 3 dyfry, a nie w jeden.
Na 1/4 się nie ścigaliśmy, jest jasne, że na pierwszych metrach S4 by wygrywało, natomiast później Honda odrobiłaby straty i wygrała. Do 160km/h dla stockowego S4 (sedana!) podaje się ok. 15.1 sekundy, przy 13.4 Hondy to też chyba winno rozwiewać wszelkie wątpliwości.