.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 23:21:59

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: odp
PostNapisane: 16.mar.2006 17:10:31 
Użytkownik

Auto: AUDI A2 1,4 TDI
Bilu napisał(a):
KSYSIU A6 napisał(a):
po coci quatrro jak sie zjebie bedziesz płakał a tak masz tdi normalnego wystarczy ci ja mam teraz takiego wystarczy jezdzi dobrze nie narzekam chyba ze mieszkasz w gorach i masz ciagle zime

po co ci audi - duzy fiat tez jezdzi :):

dobrze bilu napisałes..........najgorsze jaqk ktos ma blade pojecie o quattrio i mowi ze cos wiecej do psucia.....zółtodziób......predzej skrzynia sie rozleci niz torsen.

Był Passat B5 AFN
Był AEL Quattro

Tytuł: Re: kto pomoże ws a6
PostNapisane: 16.mar.2006 17:27:50 
Użytkownik

Auto: AUDI A2 1,4 TDI
mamba75 napisał(a):
Witam choruje na a6 z roku od 2002 z silnikiem 180km z qattro
ale mam pytanie wpadł mi w oko według mnie dobry egzemplarz a6 2.5 tdi z 2002 r ale: naped na oś i silnik 150km wyposazony na MAXA:
navi pl , tv
tiptronik ( ze zmiana w kierownicy)
skóra cudo
bixenony + spryskiwacze
czujniki cofania tył + przód
webasto
i inne
i moje pytanie co wybrać? nie moga trafic qattro z takim wypasem ( sa ale cena!!!!!!!!!!!!!!!!)
i czy bardzo różnia sie te modele pewnie jedyna ( i tylko) przewaga za tym 150km - to spalanie i chyba nic poza tym.
koszt ekspolatacji taki sam.
wiec jeżli mozna prosic o opinie i poradeczy jest wielka różnica ( ten naped na wszystkie koła poezja- ale czy musowo)czekam idziekuję pozdrawiam

co do tego a6 z silnikiem 180 km. to uwazaj ponoc wyciera sie wałek rozrzadu po 100 tys km, tak ze jak uwazasz....a ten silniczek 150 moze nie rewelka jak poprzedniki AAT i AEL ale jest ok. tylko musisz dbac o turbawke....poza tym jak ma byc to rodzinne autko jak najbardziej polecam. jezdziłem niezły kop duza elastcznosc.......jak rodzinny to wystarcza....spalanie srednio 8 l . jak dobere autko to sie nie zastanawiaj......a co do Quattro to najpierw trzeba sie troszeczke tym nauczyc jezdzić.......jest podsterowny .....ale jak zajarzysz o co chodzi super sprawa. ale jak masz ooske w dobrej cenie to bierz....pozdro :):

Był Passat B5 AFN
Był AEL Quattro

Tytuł: Re: a6
PostNapisane: 16.mar.2006 23:14:23 
Klubowicz

mamba75 napisał(a):
"......ale napęd chyba tez czy ktos mnie przekona?

Ja cię nie będę przekonywał, bo jak wszytskich do quattro przekonam to później będę miał problem z kupieniem ładnego Audi z jedynym słusznym napędem. A takto ludziska którzy w życiu nie jechali quattro w chociaż odrobine cięższych warunkach beda dalej święcie wierzyć że quattro to nic nie daje (i przereklamowane jest ;) ) a jak się popsuje (BTW: udało sie komuś popsuć? oczywiście poza Hansem który jest poza konkursem w temacie quattro) to kosztuje mase kasy. I dobrze, najlepszy napęd zostawcie dla tych którzy go docenią, wy jeźdźcie ośkami :) Mam 3 Audi,z tego 2 quattro.... i bardzo żałuje że to trzecie to ośka, jak chcę sobie przypomniec jak się jeździ ułomnym/niepełnosprawnym autem to wsiadam sobie w ośkę :) Ale ja cię nie przekonuję :) Kupuj ośke :) Tylko nie diesla bo jak sie popsuje to kaplica. I zadne V6 bo to masakra koszty jak sie popsuje.... i w żadnym wypadku nie turbo bo to tez kupa kasy zebu naprawić.... o automacie nie wspominam bo toz to nienaprawialne ;) klimy tez bym nie brał bo to nabijać trzeba, przeglądy robić, filtry wymieniać.... ;)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1