.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.cze.2025 23:50:49

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Wprowadzamy zmiany?
Ankieta wygasła 28.mar.2006 16:10:17
Tak 86%  86%  [ 54 ]
Nie 10%  10%  [ 6 ]
Nie mam zdania 5%  5%  [ 3 ]
Liczba głosów : 63
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2006 08:53:47 
Klubowicz

Lukasik napisał(a):
mysle ze to dobry pomysł. Moze zmniejszy sie ilosc tematow typu HELP!!! lub POMOCY!!! . Dobrze jest jak w temacie jest jak nawiecej informacji odnosnie problemu i samochodu ktorego to dotyczny. Model samochodu i silnika nie musi byc koniecznie w nawiasach, ale wazne zeby byl zawarty w temacie.

Oczywiscie czesc tematow tech. nie odnoszących sie do konkretnego modelu bedzie bez tej informacji.

Moze z tym kasowaniem od razu to nie koniecznie, bo jak ktos wjedzie ze swoim pierwszym postem nieuswiadomiony i ktos skasuje to sie moze zniechęcić, poza tym czesc nowych nie ma pojęcia jak silnik siedzi pod maską. No ale jak ktoos ma 100 postow i napisze help no do mozna spokojnie skasowac bez upomnienia.

Problem polega na tym, że u góry masz podwieszony wątek co i jak. Zawsze w nawiasach można wpisać [ALL] albo [OPONA] albo [OT] - a później zmienić jak dyskusja przybierze właściwy tor - ale póki nie będzie bata w postaci DELETE cały pomysł skończy się tak jak przed pół roku temu... Nie ma taryfy ulgowej. Aha, nawiasy są po to aby było czytelniejsze - IMHO tak jest łatwiej cokolwiek rozpoznać!

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2006 08:57:19 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
GrzesB napisał(a):
Problem polega na tym, że u góry masz podwieszony wątek co i jak. Zawsze w nawiasach można wpisać [ALL] albo [OPONA] albo [OT] - a później zmienić jak dyskusja przybierze właściwy tor - ale póki nie będzie bata w postaci DELETE cały pomysł skończy się tak jak przed pół roku temu... Nie ma taryfy ulgowej. Aha, nawiasy są po to aby było czytelniejsze - IMHO tak jest łatwiej cokolwiek rozpoznać!

ok, moze być.

... moze zrobi jeszcze jedno forum o nazwie smietnik, gdzie bedzie mozna znalezc skasowane posty/wątki i poprawić je przez autorow i wrzucic spowrotem. przy kasowaniu autor powinien dostac wiadomosc ze jego post został skasowany i umieszczony w smieciu z jakiegos powodu.

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2006 09:18:45 
Klubowicz

Lukasik napisał(a):
GrzesB napisał(a):

ok, moze być.

... moze zrobi jeszcze jedno forum o nazwie smietnik, gdzie bedzie mozna znalezc skasowane posty/wątki i poprawić je przez autorow i wrzucic spowrotem. przy kasowaniu autor powinien dostac wiadomosc ze jego post został skasowany i umieszczony w smieciu z jakiegos powodu.

Nierealne!
1. Oszczędzamy bazę
2. Potrzeba by ze 20 moderatorów aby każdy pisał PW do gościa jak mu wątek wywala i ciągnął z tym idącą korespondencję

Kiedyś napisałem posta na forum dla gazowników - został usunięty. Spytałem więc dlaczego ktoś skasował mojego posta - powiedzieli, że na takie pytania nie odpowiadają a mojgo posta w końcu przykleili aby wszyscy kolejni wiedzieli, że o regulacje gazu tam się nie dowiedzą... Proste!!

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2006 10:14:06 
Użytkownik

jasne że tak !!!!

nie musisz znać oznaczenia literowego silnika ale pojemnośc to masz w papierach wiec nie widze problemu

Rzczewistość jest tylko iluzją, aczkolwiek bardzo trwałą

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2006 10:47:37 
Użytkownik

Tez głosowałem na TAK bo to pomału zaczynało przypominać koncert życzeń :zly:
Ale można by to zrobić w taki sposób.
Wyglądało by to tak : po pojawieniu się nowego tematu o którym wyżej mowa napisać ostrzeżenie że jeżeli w ciągu 24 h nie będzie on spełniał wymogów regulaminu zostanie natychmiast skasowany i niech do tego mają tylko i wyłącznie prawo moderatorzy (mowa o ostrzeżeniach) żeby potem nie było dziesiątek ostrzeżeń i po takim ostrzeżeniu moderatora nie ma nikt prawa nic odpowiedzieć jeśli taki delikwent się nie dostosuje to dopiero bym kasował. Chodzi mi o to aby dać ludziom jakąś szanse wiadomo że nikt nie urodził się alfą i omegą jesteśmy omylni. Jeśli zaś chodzi o kasowanie starych tematów to kasujcie je od razu każdy miał czas do momentu pojawienia się tej dyskusji na dostosowanie swojego tematu.

A4 B6 Avant
80 B4 Avant (stary grzechotnik)
80 B3
80 B2 GL

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2006 13:25:08 
Użytkownik

Adi 2121 napisał(a):
Tez głosowałem na TAK bo to pomału zaczynało przypominać koncert życzeń :zly:
Ale można by to zrobić w taki sposób.
Wyglądało by to tak : po pojawieniu się nowego tematu o którym wyżej mowa napisać ostrzeżenie że jeżeli w ciągu 24 h nie będzie on spełniał wymogów regulaminu zostanie natychmiast skasowany i niech do tego mają tylko i wyłącznie prawo moderatorzy (mowa o ostrzeżeniach) żeby potem nie było dziesiątek ostrzeżeń i po takim ostrzeżeniu moderatora nie ma nikt prawa nic odpowiedzieć jeśli taki delikwent się nie dostosuje to dopiero bym kasował. Chodzi mi o to aby dać ludziom jakąś szanse wiadomo że nikt nie urodził się alfą i omegą jesteśmy omylni. Jeśli zaś chodzi o kasowanie starych tematów to kasujcie je od razu każdy miał czas do momentu pojawienia się tej dyskusji na dostosowanie swojego tematu.

taaaa juz ja to widze jak po ostrzeżeniu moda nikt nic nie napisze ... pomysł ciekawy ale nie do zrealizowania .
kasować i tyle
przygotuje się "szablon" do wysyłania na PW w stylu "post skasowany gdyż nie spełniał wymogów formalnych, prosimy o powtórne wpisanie zgodnie z wytycznymi podanymy <klik link> "

Rzczewistość jest tylko iluzją, aczkolwiek bardzo trwałą

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2006 13:37:52 
Użytkownik

Auto: T&C 3.8
Jestem za ,czyli 5 X TAK.......

Tu pierdolniemy aniołka.........a tu pierdolniemy diabołka...........jak się odjebie bedzie jak w niebie :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2006 13:38:45 
Użytkownik

Kliknałem na tak ale wiem, że ja tu pomocy i tak nie jestem w stanie znaleźć.

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2006 13:40:41 
Klubowicz

usuwac i informowac o tym fakcie autora i pozniej ewentualnie toczyc z nim polemika na priwa (dlaczego, po co, jak, ...)
-> usun
-> potwierdz usuniecie
-> napisz priwa (kopiuj i wklej elaboracik ble ble ble)
-> ewentualnie dalsza polemika (bezsensowna)

wyedytowac post nieselniajacy wymogu
-> edytuj
-> w tytule pisz [bla bla bla]
-> wyslij
w sumie mniej roboty niz dopisanie ostrzezenia

nie popadajmy w paranoje. od samego nazywania watkow nie bedzie nagle super - problem polega na reorganizacji dzialow, ale ten temat juz byl....
sami sobie robicie wiecej roboty drodzy moderatorzy techniczni ;-)
ps. pamietacie jak sie pilnie Ufo zabral do roboty z tematami na newbie? i co mu bylo po tym? :):

było:
Q7 4M 3,0 TFSI
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2006 13:58:51 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
mam lepszy pomysl ... zaczac blokowac tematy bez prefiksu dodac adnotacje o powodzie zablokowania a odblokowywac po poprawieniu przez autora :peace:

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2006 14:09:47 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
hans napisał(a):
mam lepszy pomysl ... zaczac blokowac tematy bez prefiksu dodac adnotacje o powodzie zablokowania a odblokowywac po poprawieniu przez autora :peace:

Hans ... jak autor ma poprawic zablokowany topic ? :):
Jaja sobie robicie obywatelu Jarosławie ? ;-) :diabel:

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2006 14:46:34 
Klubowicz

baskecik napisał(a):
hans napisał(a):

Jedyny przytomny :peace: Z innej beczki - mogę pisać PW do tych co im kasuję posty ale nigdy nie będę na nie odpowiadał - sami wiecie w jakim one są tonie zazwyczaj... Pozatym w takiej sytuacji poproszę moją skrzynkę PW x 10 bo i tak zawsze mam fulla :)

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2006 15:04:37 
Użytkownik

Auto: Renata
jestem na TAK :!!:

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2006 16:19:17 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
no wlasnie grzes b. , mozna przygotowac taką wiadomosc standardową i wysylac ją w przypadku kasowania wiadomosci, cos na wzor : wiad zostala skasowana bo... regulaminu znajdujacego sie tu .... , prosze nie odpowiadac na tą wiadomosc.... Cos w tym stylu.

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2006 16:55:45 
Klubowicz

Lukasik napisał(a):
no wlasnie grzes b. , mozna przygotowac taką wiadomosc standardową i wysylac ją w przypadku kasowania wiadomosci, cos na wzor : wiad zostala skasowana bo... regulaminu znajdujacego sie tu .... , prosze nie odpowiadac na tą wiadomosc.... Cos w tym stylu.

Modyfikujecie mój pomysł obywatelu :peace: i roboty dokładacie!! :P

Szacuję, że dziennie trzeba będzie wysłać 20-30 takich PW...

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2006 18:10:07 
Moderator

Auto: C4,B6 quattro, A2
baskecik napisał(a):
hans napisał(a):

nie mozna dodawac postow ale istniejace modyfikowac mozna

A4Q '03 1.9 - 15-
A2 '01 1.4 - 24-

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2006 18:15:46 
Klubowicz

hans napisał(a):
baskecik napisał(a):
hans napisał(a):

nie mozna

było:
Q7 4M 3,0 TFSI
SQ5 Plus
A7 C7 3,0 biTDI
A6 C7 3,0 biTDI
S4 B8 3,0 TFSI
V8 D11 4,2
A4 B6 1,8T q
S8 D2 4,2
S6 C4 4,2
A6 C4 2,5 TDI q
S6 C4 2,2T
A6 C4 2,5 TDI q
A80 B4 1,9 TDI

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2006 20:21:00 
Klubowicz

hans napisał(a):
baskecik napisał(a):
hans napisał(a):

Ty możesz - bo jesteś modem - jak ktoś nie ma statusu moda/admina dla danego forum posty w zablokowanym wątku są zablokowane dla wszelkich zmian i odpowiedzi...

EDIT: Wniosek przeszedł - kont nie przybyło ;-) :P więc przechodzę do działania... Dla modów zostanie przygotowany gotowiec i działamy!

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2006 21:32:51 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
GrzesB napisał(a):
Ty możesz - bo jesteś modem - jak ktoś nie ma statusu moda/admina dla danego forum posty w zablokowanym wątku są zablokowane dla wszelkich zmian i odpowiedzi...

dać wszystkim obywatelom status moda :okulary: :056:

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 24.mar.2006 21:36:09 
Klubowicz

Mauzer napisał(a):
GrzesB napisał(a):

dać wszystkim obywatelom status moda :okulary: :056:

Maleńkie OT - można skopiować Twój pomysł z podpisem?? Jest rewelacyjny! Trzeba tylko napisać "sex za free 24h" ;)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 60 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1