WITAM SZANOWNE GRONO mam na imię Darek
Posiadam AUDI B4 2,3 l. z 92r. Dokladnie chodzi mi o to ,że rozpędza sie ona bardzo pooli,na wykresie spalin wykazało że mieszanka paliwa jest zbyt uboga w paliwo ,mam zmienione świece,katalizator,lambdę,filtry,nic nie dało to samo mułowata jak 1,3

zapłonem już też kombinowałem jak zwiekszyć dawkę paliwa ?????? żeby nie namieszać w obrotach ,chciałbym dowiedzieć sie także jakie czyjniki posiada mój silnik może jakiś jest zepsuty,może to komputer ?
Proszę o rady znawców tego motoru kod silnika : NG TEN OPIS ZNALAZŁEM W NECIE ::::Czujnika spalania stukowego reaguje na drgania kadłuba wywołane spalaniem stukowym. Sygnały przekazywane są do centralki która opóźnia zapłon krokowo o 0,25 st. aż do ustania spalania stukowego. Maksymalna wartość opóźnienia wynosi 15 st. Po ustaniu spalania stukowego wartość opóźnienia jest stopniowo zwiększana aż do ponownego wykrycia spalania stukowego. W razie uszkodzenia czujnika wartość kąta wyprzedzenia zapłonu jest zwiększana o 15 st, co oczywiście powoduje zmniejszenie mocy silnika.
MOŻE TO MI SIE ZEPSUŁO MAM TAKI CZUJNIK W SWOJEJ ??