MARTiiii napisał(a):
Miałem zamiar kupić 98r 110KM AFN ale dzisiaj znalazłem u siebie ładne A4 z 99r. po lifcie. Kłopot w cenie. Czy warto dopłacać do rocznika 99 w porówaniu do 98r.? Czy warto się wysilić i dołożyć do tego rocznika - jak dla mnie to już ostro wydoić.
jesli stac Cie na wersje po lifcie i jestw rownie dobrym stanie co ta sprzed liftu to bierz ta po lifcie. Oczywiscie przy zalozeniu, ze chcesz nia troche pojezdzic. Wiem z wlasnego doswiadczenia - kupisz ta z 98 i pozniej bedziesz po kolei wszystko wymienial, zeby wygladala jak po lifcie

a i tak zawsze to bedzie ten starszy model. Z drugiej jednek strony przy odsprzedazy za te kilka lat prawdopodobnie nie bedzie mialo to znaczenia (jesli chodzi o cene). Wersja po lifcie duzo sie nie rozni, ale jest z zewnatrz duzo ladniejsza
MARTiiii napisał(a):
Jakieś ważne zmiany zaszły poza drobnym liftem z zewnątrz i wewnątrz? Słyszałem coś, że w 99r ulepszyli zawieszenie, wzmocnili je? Czy to prawda, może zawieszenie również droższe przy naprawie?
w zawieszeniu zmienili tye, ze ponoc dali lepsze materiały czyli pewnie lepsze sworznie etc. Konstrukcyjnie jest dokładnie to samo Ale nie boj sie na polskich drogach tego nie odczujesz - a bedzie sie sypac z ta sama czestotliwoscia i w wersji sprzed jak i po lifcie. Co do roznic to poszukaj na forum bylo o tym tysiac razy
MARTiiii napisał(a):
p.s. Koszty eksploatacji chyba się nie zmieniły wporówaniu do 98r. ?
jesli porownujesz te same silniki to nie.