.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.cze.2025 09:32:53

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B5] - Audio - Jak wyciągnąc symphony ?
PostNapisane: 30.mar.2006 18:09:11 
Użytkownik

Witam!

Mam problem. Za Chiny Ludowe nie mogę wyciągnąć seryjnego radia symphony. Grzebałem trochę w archiwum, ale nie natrafiłem na żadne pomocne informacje. Jakby to miało jakieś znaczenie, to samochód A4 B5 wersja USA ;-) Radyjko wygląda tak:
Obrazek

Najpierw próbowałem takimi kluczami:

Obrazek

Zupełnie nie pasowały. Mam nadzieje że nie spieprzyłem zatrzasków próbując je wciskać.

Dziś pół dnia meczyłem się takimi:
Obrazek

Wydawało mi się że sa dobre.. miałem komplet - 4 sztuki. Wkładałem je płaskim ścięciem na zewnątrz, a ząbkiem do wewnątrz (choć odwrotnie też próbowałem). Lewy góry zatrzask jakby załapywał i puszczał. Kombinowałem na wszystkie sposoby, ale reszta zatrzasków nie chciała puścić :( . Próbowałem rozebrać środkową część konsoli aby sprawdzić, czy radio jakoś przykręcone dodatkowo nie jest.. Niestety poległem całkowicie i nic nie zdziałałem.

Teraz pytanie: Czy te drugie klucze sa prawidłowe ? Jeśli nie, to jak wyglądają właściwe ? A jeśli są właściwe, a ja spierniczyłem zatrzaski, to jak teraz w miarę bezinwazyjnie wyciągnąć radio ?

Tytuł:
PostNapisane: 31.mar.2006 21:01:24 
Klubowicz

Hmm... zakładam że postępowałeś zgodnie z tą instrukcją?

http://www.audiworld.com/tech/elec55.shtml

Te drugie klucze na Twoim zdjęciu wyglądają podobnie, ale jakby nieco inaczej... stożek vs. półkole, choć nie wiem czy to ma większe znaczenie.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1