.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.cze.2025 09:10:27

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2005 20:56:05 
Klubowicz

Wyłącznik o którym mowa w chwili otwarcia klapy zapodaje masę na światełko. Jeśli masz na nim 0V to światło będzie się ciągle świecić. Musisz odpiąć od niego przewody i sprawdzić go miernikiem czy nie ma przejścia. Jeśli będzie dobry to sprawdź czy masa na tym przewodzie nie pochodzi przypadkiem od instalacji alarmowej. Bo przy żle podłączonym alarmie w chwili otwarcia dżwi lub przedniej klapy światełko w bagażniku pali się. Powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 15.paź.2005 22:02:48 
Użytkownik

no właśnie cały motyw polega natym, że mam zaintalowany alarm MagiCar - przez "fachowca". Zauważyłem ze problemy ze swiatlembagaznika zaczely sie mniej wiecej wtedy gdy dioda alarmu po otwarciu zamków zaczela migac (informowac mnie o błędzie zamka klapy tylnej - jak wywnioskowalem z instrukcji). Czy to oznacza ze cos alarm sie przestroil i teraz wplywa na podawanie ciagle masy?

Tytuł:
PostNapisane: 16.paź.2005 16:12:36 
Klubowicz

Jeśli jest to alarm MagiCar440 to wg mnie powinieneś mieć wszystkie dżwi i przednią klapę podłączoną pod przewód zielony w centralce a tylną klapę pod przewód niebieski. Być może Twój "fachowiec" olał sprawę i wszystko podłączył pod jedno. Drugą ważną sprawą jest to że nie powinno się podłączać przewodów centralki pod wyłącznik światełka tylnej klapy ponieważ załącza on masę dopiero po prawie caukowitym otwarciu klapy. Jeśli auto nie ma wewnętrznych czujników ruchu złodziej może sfobodnie uchylić klapę i wejść do samochodu przez bagażnik.
Sprawdz najpierw wyłącznik światełka a później weź się za alarm. Najlepiej załóż dodatkowy wyłącznik klapy. Powodzenia

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2005 12:46:56 
Użytkownik

Robo napisał(a):
włącznik światła w bagażniku znajduje się prawdopodobnie w zamku i powinno być słychać jak się załącza (takie pyknięcie :D )

Witam wlasnie rozebralem tapicerke i powiem wam ze wyglada to tak ze do zamka podpieta jest wtyczka na 2kable..sadze ze wlasnie tam jest wlacznik.
Co sprawdzilem jest tam napiecie + i - ale nadal podswietlenia w bagazniku nie mam.
czy to boczne jak i gorne podswietlenie jest jakos polaczone ze soba??
Bo ktos ogolnie ukradl mi te swiatelka i pozostaly mi same kable.
Co najciekawsze :
Jesli otwieram bagaznik z kluczyka to zapalaja sie te swiatelka z tylu przy tylnej szybie..ostatecznie pod to podepne...tylko bez sensu bo zawsze jak otworze drzwi to bedzie mi sie bagaznik swiecil :|
Moze mi poradzicie co teraz zrobic??
Pozdrawiam...

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2005 13:55:58 
Użytkownik

Waters napisał(a):
Witam
Włącznik światełka znajduje się w klapie po lewej stronie zamka. Musisz odkręcić tapicerkę klapy i go poszukać. To charakterystyczne puknięcie podczas otwierania to kulka która po przekroczeniu pewnego kąta nachylenia klapy zwiera styki w wyłączniku. Sprawdź czy przypadkiem się nie zablokowała. Powodzenia

wiesz jak on wygląda ? był jakis czas temu na allegro http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=65773756

Tytuł:
PostNapisane: 08.gru.2005 18:44:56 
Klubowicz

Światełka boczne i górne są ze sobą połączone. W odpowiedzi Robo masz link ze zdjęcim wyłącznika, jeśli we wtyczce tego wyłącznika przy max otwartej klapie masz + i - to znaczy że jest on uszkodzony. Prawidłowo powinny być dwa minusy czyli zwarcie.

Tytuł:
PostNapisane: 09.gru.2005 12:34:45 
Użytkownik

Waters napisał(a):
Światełka boczne i górne są ze sobą połączone. W odpowiedzi Robo masz link ze zdjęcim wyłącznika, jeśli we wtyczce tego wyłącznika przy max otwartej klapie masz + i - to znaczy że jest on uszkodzony. Prawidłowo powinny być dwa minusy czyli zwarcie.

Własnie mam + i - :/
I teraz pytanie ja mam caly zamek wymieniac?? :galy:
Czy da sie to jakos zrobic??
Bo chyba bedzie latwiej zalozyc jakis dodatkowy czujnik od otwierania klapy lub podpiac sie pod srodek...
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 27.gru.2005 20:05:55 
Użytkownik

Czy posiada ktos jeszcze zdjecie tego wlacznika??
Bo wlasnie chcialem kupic uzywany bo moj chyba jest zepsuty, ale do konca nie wiem ktory mam.
Bo sa tak jak sie dowiedzialem 2 rodzaje wlacznikow.
Moze ktos mi to dokladniej opisac??
Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 19.lut.2006 19:57:31 
Użytkownik

Jeszcze jedna rzecz...
kurde dosc ze w bagazniku nie mam swiatelka to wczoraj zauwazylem ze w schowku tez nie mam swiatelka.
Czy to normalne ze w A4 nie ma podswietlenia schowka??
Szczerze mowiac myslalem ze ma wogole a tu dzisiaj czegos szukalem i zauwazylem ze swiatelko jest ale nie swieci :<
Napiszcie jak jest u was??
Wam sie swieci czy nie?? :)
Czy powiazane moze to byc z podswietleniem bagaznika??

Tytuł:
PostNapisane: 19.lut.2006 22:39:55 
Użytkownik

miałem też kiedyś ten problem że lampka w bagażniku świeciła non stop ale to po zainstalowaniu alermu (elektronik skopał sprawe) po 4 dniach takiej sytuacji zima aku padł ale inny elektryk doszedł co tamten pierwszy źle podłączył i jest wszystko OK. Natomiast przyczyny nie świecenia lampki upatrywałbym też w przewodzie który idzie w klapie z lewej strony może któryś z kabli jest pęknięty miałem juz dwea razy tak az w końcu wymieniłem ten przwód i jest spokój

Tytuł:
PostNapisane: 02.kwi.2006 10:53:54 
Użytkownik

WItam
troszke sie temu przyjzalem no i zauwazylem ze w lampce po lewej stronie sa trzy kabelki czyli cale zasilanie idzie do tego a pozniej do tego na gorze...
moze ktos mi napisac dokladnie jak to jest podlaczone??
bo wogole nie mam tam zasilania itd...
musze ten problem rozwiazac bo ladna pogoda to przeba podlubac z fura :D
pozdrowionka

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 31 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1