Witam
Ja miałem dokladnie to samo, szczegolnie jak samochod stal po nocy, to ruszylem, przejechalem jakies 500m i dopiero myk... wskazówka na 40-50km/h, potem bylo juz OK, ale i tak nie liczylo dobrze przejechanych km czy to na tym zerowalnym czy na dużym liczniku. Wyjąłem całą listwę z zegarami, udało mi się bez większych problemów wyciągnąć moduł prędkościomierza z licznikami przejechanych km. On działa oczywiście na zasadzie elektronicznej/elektrycznej, a problem polegal na tym, że bolce, które mają odpowiadać za przekazywanie sygnałów (po prostu połączenia samego zegara z płytką w tylnej części) były brudne, troche spirytusu

i zegar dziala jak nowy... Tez na poczatku myslalem, ze zebatki sie zaciely albo tarcze blokuja, ale po prostu nie bylo dobrego styku, wiec nie bylo impulsów do zliczania.
Wszystko to dotyczy audika z podpisu.
A sprawa na prawde nie jest trudna, śrubokręt, sprawne rączki i troche myslenia powinno zalatwic sprawe. A jak nie to mlotek zawsze pomaga
Poza tym u mnie czasem po popukaniu w zegary licznik km ruszal na jakies 5 min, ale potem i tak stawal, czasem na nierówności ruszyl itd itp