.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.maja.2025 19:34:37

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4,1Z]problem z cisnieniem oleju
PostNapisane: 08.maja.2006 18:01:17 
Użytkownik

Auto: Audi Cabrio 2,8 '94r.
Witajcie ! mam big problem a mianowicie ostatnio tj w lutym robilem silnik (wymiana wypalonego tloka i wstawienie tuleji, oraz co za tym idzie kapitalka wszysko na nowych czesciach markowych, głowica po regeneracji nawoie orginalne wtryski itp itd) no i po pewnm czasie tj po miesiacu wymienilem tez turbinke -konsekwecja wczesniejszego zdarzenia jak sie okazało- myslac ze jest juz wszystko wporzo i ze mam nowy silniczek wyszła jeszcze jedna sprawa , załozylem sobie zestaw dodatkowych wskaznikow w tym cisniena oleju, i tu dochodzimy do sedna sprawy- jest ono za wysoki w gorze tzn dołjest extra bo ok 2.5 bara a jak sie doda gazu to skali brakuje (tu zaznaczam ze wyminilej juz pompe oleju na nowa i jest tak samo)a na zimnym silniku jak sie rypnie ognia (zuwazulem przypadkiem;-) ) tak do 4000 to zawory sie za mocno otwieraja i samochod sie caly trzesie i pracuje na 2 lub 3 cylinrach po wyłaczeniu stacujki i odczekaniu trosze az olej zleci wszystko ustajei tak mozna robic az do rozgrzania oleju w silniku wtedy takie zjawisko nie wystepuje . Bardzo prosze o pomoc fachowa bo juz nie mam sily myslalem ze to pompa oleju na ktorej jest zawor upustowy(bez regulacji) ale nie pomoglo jest tak samo jak na starej,zastanawiam sia nad droznoscia kanałow olejowych(ten od turbiny byl sprawdzany bylo ok) aha na koniec jedna moze wazna zecz kiedys jezdzilem na pol syntetyku teraz zalalem shella 5w40 z gory dziekuje Basket zna sprawe i nie pomogł i baskecie jak sie wyjmie bagnet oleju nie wywala tak na marginesie

Audi A4 B5 2,5TDI Avant model S4 S-line-było
Audi 80 B4 1,9 TDI 1Z Avant wirus by Digtronik - było :/
"moja Audica budzi emocje niczym dobra szpryca"

Tytuł: olej
PostNapisane: 08.maja.2006 20:48:04 
Użytkownik

jesli chodzi o taki sprawy to zbytnio sie nie orientuje ale na moj gust sprawdz stan oleju niekiedy jest tak ze jesli olej jest stary lub filter oleju jest przypchany to nie przepuszcza oleju kanaly olejowe nie powinny sie zapychac jesli wymieniasz zarem z olejem filter ale chyba o tym wiesz?? co jeszcze moglo nawalic sprawdz czy pompa jest dobrze uszczelniona i czy ma dobry przeplyw bo jesli w niej jest jakis brud to tak bedzie sie dzialo wiecej nie moge napisac na ten temat bo w moim audiku jeszcze nic takiego sie niezdazylo!! pozdrawiam renegat666

Tytuł:
PostNapisane: 08.maja.2006 20:56:54 
Użytkownik

Auto: AFN quattro,AVG quattro, CFHF 4x4
Ja wymiękłem szczerze mówiąc ... :zly:
Pytałeś Tory lub Marka ?

Tytuł:
PostNapisane: 09.maja.2006 16:34:38 
Użytkownik

Auto: Audi Cabrio 2,8 '94r.
baskecie pytałem pytałem ale oni tez sa głupi tora mowei ze moze popychacze cos smrodza ale tak naprawde to nie wie bo "nie jestem mechanikiem " jak mowi a co do starego oleju to nie mozliwe bo wymieniany 1000 km temu no moze teraz juz 2000 włacznie z wszystkimi filtrami Knechta no to tyle i dalej draze temat oraz neta pozdo dla 'all'

Audi A4 B5 2,5TDI Avant model S4 S-line-było
Audi 80 B4 1,9 TDI 1Z Avant wirus by Digtronik - było :/
"moja Audica budzi emocje niczym dobra szpryca"

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1