.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 29.kwi.2025 22:04:35

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: I znowu oswietlenie wnętrza
PostNapisane: 16.mar.2004 19:56:45 
Użytkownik

Witam i znowu pytam!!!
Czy ktos moze wie gdzie w C4 z 94 r moze znajdowac sie opóźniacz wyłączenia oswietlenia wnetrza
Problem mam tego typu jak juz kiedys zgłaszałem ze lampka główna nie działa na otwieranie drzwi, tzn stale sie pali na obydwu połozeniach wyłącznika
Wyłaczniki w drzwiach sprawdzone i sa ok
Koles co podłaczał mi alarm powiedział ze moje auto ma opóźniacz (sciemniacz) co wyłącza oswietlenie po jakims czasie, i stwierdził ze to cos z nim jes tnie tak , bo zarówka faktycznie po jakims czasie przygasa (jakby spadek napiecia) ale nie gasnie całkowicie.]
Wiec pomózcie!!!
Gdzie szukac tego ustrojstwa???
Pozdrowienia z Krakowa

Tytuł:
PostNapisane: 16.mar.2004 23:57:26 
Klubowicz

Auto: ACQ 4.2 AHC
-> zanim sie za to wezmiesz proponuje jeszcze raz dobrac sie do tych drzwiowych wlacznikow. Nie patrz tylko czy sa kabelki dobrze polaczone tylko oczysc styki w tych grzybkach wszystkich. U siebie ostatnio tez myslalem ze mi to nawala ale sie naprawilo jak wyciagnalem wszystko i wyczyscilem i zamontowalem na nowo. Istotna role odgrywa w tym wszystkim takze srubka ktora trzyma ten wylacznik drzwiowy na slupku lub nadkolu, ja tez oczysc bo m.in. ona daje mase i wlacznik dobrze zwiera. ->

Tytuł: Re: I znowu oswietlenie wnętrza
PostNapisane: 17.mar.2004 00:03:45 
Użytkownik

krzysmad napisał(a):
Witam i znowu pytam!!!
Czy ktos moze wie gdzie w C4 z 94 r moze znajdowac sie opóźniacz wyłączenia oswietlenia wnetrza
Problem mam tego typu jak juz kiedys zgłaszałem ze lampka główna nie działa na otwieranie drzwi, tzn stale sie pali na obydwu połozeniach wyłącznika
Wyłaczniki w drzwiach sprawdzone i sa ok
Koles co podłaczał mi alarm powiedział ze moje auto ma opóźniacz (sciemniacz) co wyłącza oswietlenie po jakims czasie, i stwierdził ze to cos z nim jes tnie tak , bo zarówka faktycznie po jakims czasie przygasa (jakby spadek napiecia) ale nie gasnie całkowicie.]
Wiec pomózcie!!!
Gdzie szukac tego ustrojstwa???
Pozdrowienia z Krakowa

Jezeli masz centralny zamek to jest on (niby ten opuzniacz) w sterowniku centralnego. Jak jest Centralny to wszystkie drzwi sa podciagniete do sterownika, a ten zapala lamke (lub gasi). Jak nie ma centralnego to nie ma opuzniacza i drzwi sa podpiete pod lampke. No chyba ze ty masz jakis dokladany patenet.

Tytuł:
PostNapisane: 17.mar.2004 20:50:01 
Użytkownik

witam
włączniki beda raczej ok, co prawda wyczyscic je nie wiele kosztuje, ale beda ok gdyz alarm jest pod to podpiety i dziala ok

Czyli centralny zamek steruje oswitleniem???

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 17.mar.2004 22:15:04 
Użytkownik

krzysmad napisał(a):
witam
włączniki beda raczej ok, co prawda wyczyscic je nie wiele kosztuje, ale beda ok gdyz alarm jest pod to podpiety i dziala ok

Czyli centralny zamek steruje oswitleniem???

Pozdrawiam

Tak Panie kolego, sterowanie oryginalnym alarmem tez jest tam, odciecia itd...

Tytuł:
PostNapisane: 17.mar.2004 22:22:39 
Użytkownik

u mojego kolesia był podobny problem i wystarczyło poczyścić tylko styki ale jak chcesz rozkopywać się w elektryce to z tego co pamiętam ściemniacz takowy był w dodatkowej skrzynce bezpiecznikowo-przekaźnikowej pod kierą od spodu...

Tytuł:
PostNapisane: 17.mar.2004 22:29:56 
Użytkownik

kristof200 napisał(a):
u mojego kolesia był podobny problem i wystarczyło poczyścić tylko styki ale jak chcesz rozkopywać się w elektryce to z tego co pamiętam ściemniacz takowy był w dodatkowej skrzynce bezpiecznikowo-przekaźnikowej pod kierą od spodu...

chyba sciemniacz kupiny na bazarze. Jak ma centyralny to w nim jest sterowanie oswietleniem. Ruszcie dupie i popatrzcie na schematy!

Tytuł:
PostNapisane: 17.mar.2004 22:45:46 
Użytkownik

MariuszD napisał(a):
chyba sciemniacz kupiny na bazarze. Jak ma centyralny to w nim jest sterowanie oswietleniem. Ruszcie dupie i popatrzcie na schematy!

tak jak pisałem wcześniej problem był u kolesia nie u mnie i po przeczyszczeniu styków sprawa się zamknęła - a czy on miał z bazaru czy od pana Gienia z Wrocka to mi to lata i powiewa...

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2004 09:38:45 
Użytkownik

Cytuj:
Jezeli masz centralny zamek to jest on (niby ten opuzniacz) w sterowniku centralnego. Jak jest Centralny to wszystkie drzwi sa podciagniete do sterownika, a ten zapala lamke (lub gasi).

A jakies blizsze instrukcje tzn Czy to jest jakas kosc którąmozna wymienic czy to jest integralna czesc ??? Tzn czy musze wymieniac cały sterownik z pompką czy tylko jakis drobiazg?

Tytuł:
PostNapisane: 19.mar.2004 10:47:20 
Użytkownik

To jest duza puszka z trzema duzymi kostkami. W srodku jest takze pompka. Nie wiem gdzie jest w C4 ale B4 jest z tylu za nadkolem ladnie schowana i oslonieta. Ale temat centralnego w C4 juz byl wiec uzyj "Szukaj" i tam sie dowiesz gdzie jest to ustrojstwo.

Najlepiej dorwij jakiegos kolege ktory ma tez C4, przelozcie na chwile te sterowniki i zobaczysz co i jak.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1