.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.kwi.2025 17:10:33

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 05.kwi.2004 09:46:45 
Użytkownik

Z tego co mi wiadomo w przpadku tańszego wariantu AC firma ubezpieczeniowa może potrącić podatek VAT ( Hestia, Tryg, Alianz ).To wszystko to jest jednak kwestia ogólnych warunków, na które trzeba bezwzględnie poświęcić przynajmniej parę min.Zakup ubezpieczenia jakiegokolwiek bez zapoznania się chociażby z grubsza z ogólnymi warunkami to jak zakup auta bez wsiadania do niego.

Tytuł:
PostNapisane: 05.kwi.2004 15:06:41 
Użytkownik

witam

hmm no wiec jak to jest w przyadku autka audi 200 2,2 1979 rok

hmm czy samochody zabytkowe liczy sie inaczej ???

pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 05.kwi.2004 16:10:54 
Użytkownik

Pytanie tylko czy taki audik jest zabytkowy? Z tego co wiem sam wiek nie wystarczy, potrzebna jest jeszcze opinia wojewódzkiego konserwatora zabytków.

Tytuł:
PostNapisane: 05.kwi.2004 21:41:34 
Użytkownik

Auto: A6 2,7T
Witam, jeżeli chodzi o AC w przypadku AUDI to wariant servis ( bez amortyzacji) proponowałbym komuś kto kupuje auto nowe i chiałby go w przypadku szkody zrobić w salonie (wtedy faktycznie opcja jest bezgotówkowa, salon wystawia cene,a my dostajemy zrobione auto), jak wiadomo jednak audi nie jest tanie i wariant uwzględniający amortyzaje całkiem wystarczy bo napewno zostanie nam jeszcze coś w kieszeni:) nawet w przypadku 50%towej amortyzacji.
Jeżeli chodzi o udział własny to warto oczywiście go znieśc!!!
Nie ma stensu również zawyżać ceny auta bo zapłacimy tylko wyższą składkę, a szkoda będzie liczona wg wartości auta z dnia w którym ją zgłaszamy (często program np Info expert zaniża wartość...ale tak jest), chyba ze sie wykupi gwarantowaną sume ubezpieczenia- czyli niezależnie od wahan wartości w roku będzie ona stała (taka na jaka ubezpieczyliśmy).
Kradzież liczona jest oddzielnie nei ma znizek B/M ale jest współczynnik który audi ma wyskoki (niestety to łąkomy kąsek ....), i w przypadku szkody dostajemy 100% sumy ubezpieczenia (chyba ze sie ma np 15% udzialu własnego).
Konkretną stawke raczej trudno jest podać bo różne regiony mają rózne współczynniki szkodowości a co za tym idzie stawki.

Ciekawa sprawa ze np w Wawie za OC na maluszka stawka podstawowa (bez zniżek) moze nawet wynosić 1000,- (haha to ma byc tanie auto :peace: )

Coupe 2,3 10V 2002-2006

Tytuł:
PostNapisane: 08.kwi.2004 09:43:50 
Użytkownik

Kurcze, do mojego wyliczyli mi AC+OC w PZU 2500 !!! I to przy 60 % znizce. To jest ku... skandal!!! BO to niby składak, że starszy niż 10 lat i że w ogóle Audi itp. A rok temu ubezpieczałem w Hestii to płaciłem komplet na cały rok 1800 zł. A teraz już składaków niby nie chcą. O co tu k... chodzi? Mam sobie kupić Matiza czy coś? BO tyle na pewno nie zapłacę. A wtedy po tygodniu ktoś przyjdzie po moje autko i koniec. Myślę teraz o jakichś zabezpieczeniach i chyba tak zrobię bo będzie taniej i jeszcze na jakiś music starczy:-). Jak będą brać to chociaż niec sobie muzyczki dobrej posłuchają. Pozdrawiam.

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 25 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2

Strefa czasowa: UTC + 1