Cytuj:
Oj nie zgadzam sie. Z przodu owszem glosniki starczaja jak jest radio fabryczne. Ja mam wyjscie 4x 50W i po woli zaczynaja mi charczec
Hmm, no jeśli głośniki przednie Ci charczą od radia 4 x 50W, to raczej niedobrze. To radio jakiekolwiek by nie było, to ma maksymalnie z 4 x 20W RMS na kanał, czyli albo są do kitu ogólnie mówiąc, albo twoje radio nie jest w stanie ich napędzić...
Tak czy inaczej, załóż sobie wzmacniacz (koszt nieduży, jakiś blaupunkt GTA4100 wyniesie z 350zł) i jeśli przód okaże się bidny, to załóż nowy system odseparowany (coś tam Ci zawsze możemy polecić). Noo i bez wyciszenia, np. przednich drzwi nic nie zagra z sensem.
Ja osobiście mam zrobione audio też bez suba, natomiast w tylnej półce znalazłem miejsce na 6x9" (
http://forum.audiklub.pl/viewtopic.php?p=47207#47207 ).
zimmer36 - co do tego montażu głośników bez cięcia blachy, u mnie też były otwory montażowe z tyłu tylko 15cm i ciąłem blachę, a czemu ... ano z tego powodu, że głośniki muszą mieć jak "oddychać", nic porządnie nie zagra jeśli pod nimi znajdą się za małe otwory... Także przemyśl sprawę i może jednak niech Ci dotną tą blachę (niedużo trzeba rezać), bo samo podniesienie ich na pierścieniach MDF to ja już wiem jaki daje efekt.