.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.maja.2025 14:08:26

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Odpala a nie jedzie???
PostNapisane: 08.wrz.2003 22:18:41 
Użytkownik

od zeszlego czwartko mam problem.?!Zaparkowalem fure na miescie i za 5 min.wracam,wsiadam i nie odpala :shock: 3 godz.pozniej odpalila do domu dojechalem,ale na nastepny dzionek to samo :shock: nie pali-kreci przez chwile i nic :shock: odlaczylem wszystkie zabezpieczenia-fura odpalila-mysle ktores bylo trefne.Kobieta pojechala na zakupy i auto jej na srodku skrzyzowania zgaslo!Po 10 min.odpalila i do domu przyjechala :lol: Objawy jw.raz pali raz nie!Wlanczaja sie awaryjne i klops.kluczyk w przod,w tyl znowu w przod -i 3 -5 razy awaryjki i nie pali.Jak juz po paru godz.odpali to albo zaraz gasnie ,albo jedzie i sie wylancza gdzie i jak mu sie chce??? :shock:

Tytuł:
PostNapisane: 08.wrz.2003 22:22:15 
Klubowicz

Auto: S2 Coupe
Ja bym oddał do jakiegoś elektronika bo może się walić jakieś zabezpieczenie. Napisz coś więcej bo tak to ciężko cokolwiek wydumać.

Piszę poprawnie po polsku

Tytuł:
PostNapisane: 09.wrz.2003 08:49:11 
Użytkownik

Wiecie, jaj mam podobnie ale zabezpieczenia nie wchodzą w rachubę. mam B4 abt silnik 2.0 na monowtrysku.
jest tak :
samochodzik odpala i jedzie jak burza. zatrzymuję się...gaszę furę i prubuję ją zapalić ponownie i dupa Czesława. nie idzie. kręci, pompa pompuje wachę i jest super gdyby nie to że tak jak mniemam za dużo tej wachy pompuje. kiedy go odpalałem na krótko z gazu to luzik, od pierwszego razu a na benzynce nie chce. fura stoi od wczoraj u elektyka i mam nadzieję że on to załatwi ale jednak dla pewności spytam Was kochanieńcy co o tym dumacie.
dajcie pilnie znać
pozdrówka

Tytuł:
PostNapisane: 09.wrz.2003 12:08:45 
Użytkownik

REDTOM napisał(a):
Wiecie, jaj mam podobnie ale zabezpieczenia nie wchodzą w rachubę. mam B4 abt silnik 2.0 na monowtrysku.
jest tak :
samochodzik odpala i jedzie jak burza. zatrzymuję się...gaszę furę i prubuję ją zapalić ponownie i dupa Czesława. nie idzie. kręci, pompa pompuje wachę i jest super gdyby nie to że tak jak mniemam za dużo tej wachy pompuje. kiedy go odpalałem na krótko z gazu to luzik, od pierwszego razu a na benzynce nie chce. fura stoi od wczoraj u elektyka i mam nadzieję że on to załatwi ale jednak dla pewności spytam Was kochanieńcy co o tym dumacie.
dajcie pilnie znać
pozdrówka

jaką masz instalke gazu ?

prawdopodobnie nie masz lub masz źle ustwaioną emulację sondy lambda. Układ autoadaptacji ECU spowodował na podstawie złych odczytów z sondy lambda maksymalne wzbogacenie miesznki ( podczas pracy silnika na gazie dochodziła informacja do ECU z sondy lambda ubogiej mieszance ) . wjscie z sytuacji reset ECU i ustawienie emulacji sondy lambda na rozwartą przy pracy silnika na gazie ( przetestowałem i chodzi git :D )

Tytuł:
PostNapisane: 09.wrz.2003 21:32:51 
Użytkownik

DeS napisał(a):
Ja bym oddał do jakiegoś elektronika bo może się walić jakieś zabezpieczenie. Napisz coś więcej bo tak to ciężko cokolwiek wydumać.

ja tez bym oddal-tyle tylko,ze zadne Aso nie ma czasu,dzwonilem do 8 i najblizszy termin za 18-20 dni :shock: Pelne rece roboty maja?Co wam wiecej napisac moge? Po 5 dniach postoju wsiadlem do fury i...Aku totalnie rozladowane :cry: przekrecajac kluczyk wszystko mi zgaslo i zamknol sie centralny :shock: :evil:

Tytuł:
PostNapisane: 10.wrz.2003 08:25:36 
Użytkownik

A jak odpalic nie chce to słychac pompe paliwa ze pompuje? Może ona szwankuje i nie podaje paliwka.

Tytuł:
PostNapisane: 10.wrz.2003 21:23:03 
Użytkownik

jak go wlaczam to slysze cykanie (pukanie czy cos podobnego)jak zegarek.Blejk mi mowi ze to pompa.A fura nie odpala juz wogole :cry:

Tytuł:
PostNapisane: 14.wrz.2003 11:01:59 
Użytkownik

Może byc tez przekaźnik pompy paliwowej. Jak słyszysz jakies cykanie lub stukanie to może przekaźnik przeskakuje. podłącz ja bezposrednio pod 12 V i bedziesz wiedział czy to pompa czy nie. NARA

Tytuł:
PostNapisane: 16.wrz.2003 02:00:07 
Użytkownik

MarbiT napisał(a):
Może byc tez przekaźnik pompy paliwowej. Jak słyszysz jakies cykanie lub stukanie to może przekaźnik przeskakuje. podłącz ja bezposrednio pod 12 V i bedziesz wiedział czy to pompa czy nie. NARA

Dzieki stary.Dzis wsadzilem ja na chama i beszczelnego do Audi Serwis!Jutro ja sprawdza konkretnie-jak zawsza od podstaw? :shock: Wstepna expertyza--Pasek przezkoczyl :shock: To juz 3 raz w przeciagu 1.5 roku jak mi rolke napinajeca rozje..lo?to nie jest normalne..?No Comentar :twisted:

Tytuł:
PostNapisane: 17.wrz.2003 22:02:15 
Użytkownik

Po zmianie paskow i ustawieniu rozrzadu odpalila! :lol: Ale tylko na pare minut :oops: :twisted: Komputer poszedl sie je..c!? :shock: :twisted: Nowy 1000 euro. :( I jak tu o pechu nie mowic :shock: :?

Tytuł:
PostNapisane: 18.wrz.2003 06:33:18 
Moderator

O tak z niczego padł komputer?? Bardzo dziwne. Komputery tak łatwo i z niczego nie padają. :roll:

Tytuł:
PostNapisane: 18.wrz.2003 08:53:17 
Użytkownik

Maridk napisał(a):
O tak z niczego padł komputer?? Bardzo dziwne. Komputery tak łatwo i z niczego nie padają. :roll:

Oni nie sa w stanie stwierdzic od czego padl? :roll: Wlozyli 2 i pali za kazdym razem.Ja tez nie mam pojecia dlaczego padl? Moze po tych wiruskach-juz chyba z 8 roznych testowalem?Ale ostatnio na serji od 2 miechow biegam,ze wzgledu awarji 4 cylindra :oops: :lol: A moze przez dodatkowy immobilajzer podlaczony do kompa byl-firmy Ulak Connectors?Jakies 10 tyg.z tym jezdzilem,a u brachola w BMW 7 juz prawie 3 lata siedzi.Kto to stwierdzi?Brak mozliwosci.PADL i kropka

Tytuł: Tez takie mam objawy!!!!Silnik ABT
PostNapisane: 03.paź.2004 22:54:58 
Użytkownik

Ktos cos wie ? narazie wymienilem kable wn niby pomaga...

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 13 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1