.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.maja.2025 13:42:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Temperatura w C4 1991r
PostNapisane: 13.sie.2004 10:30:38 
Użytkownik

Wczoraj dostałem białej gorączki bo zrobiłem trasę Warszawa Toruń i z powrotem na włączonym ogrzewaniu na max bo temp dochodiła do 100 w czasie jazdy a nie powiem co się działo w korku. :zly: :zly: :zly:
Zauważyłem że podczas jazdy nie załącza się wentlator elektryczny, pracuje on tylko przy wyłaczonym silniku. Podobno są dwa obwody elektryczne które załączają ten wentylator
- jeden przy wyłączonym silniku i ten u mnie działa
- drugi podczas jazdy i to nie pracuje
Pytanie gdzie może być czujnik załączający went. w czasie jazdy bo kumpel powiedział mi że w chłodnicy ale umnie oprócz zaślepki nic tam nie ma (nie mam klimy jeżeli to coć pomoże)???
Czy ma sobie sam kupić czujnik włożyć go do chłodnicy i połączyć z przekażnikiem załączającym wentylator??

Kurka pomóżcie bo jak tak bądzie dalej to po walec się ten samochód nadaje. :(: :(:

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2004 10:34:57 
Moderator

Powinien być gdzieś w chłodnicy. Jeśli wypniesz z niego kable i zewrzesz na krótko powinien się uruchomić wentylator. Jeśli to zrobi to być może walnięty czujnik albo zaśniedziałe styki, jeśli nie to być może przkaźnik walnięty, albo gdzieś przerwa na przewodach.

Tytuł: Temperatura
PostNapisane: 13.sie.2004 10:56:58 
Użytkownik

Ale z chłodnicy nie wychodzą żadne kable oprócz tych co idą do wentylatora.Zara sprawdzę to po raz kolejny ale nic tam nie było a z tego co wiem to powinien być z lewej strony tzn od strony kierowcy.
Czy może ktoś kiedyś np przy remoncie przodu poprostu to olał i wywalił???

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2004 12:11:31 
Moderator

U mnie jest po stronie pasażera na dole chłodnicy od strony silnika.

Tytuł: Re: Temperatura
PostNapisane: 13.sie.2004 13:05:19 
Użytkownik

Nówka napisał(a):
Ale z chłodnicy nie wychodzą żadne kable oprócz tych co idą do wentylatora.

Prosto do wentylatora? Nie przez przekaznik? Bo wlasnie o te kable chodzi, odepnij je od chlodnicy i zewrzyj powinien wentylator ruszyc. Swego czasu jezdzilem w VW B1 z odpietymi kablami i zaloznym na nie wlacznikiem w kabinie :) Jak mi temperatura sie podnosila to pstryk i po sprawie ;-)

Jakie limity :?: W Neostradzie nie ma limitów :D

Tytuł: Temperatura
PostNapisane: 13.sie.2004 19:18:43 
Użytkownik

No niestety nic z chłodnicy nie wychodzi, żadne kable żadnych czujników, może gdzieś na wężach???

Jaki kolor kabla powinien iść od tego czujnika??\może tak dojdę gdzie to bydle jest.

Tytuł: Temperatura C4
PostNapisane: 15.sie.2004 11:20:31 
Użytkownik

Ha wczoraj zmieniłem termostat i czasie jazdy temperatura jest na poziome 88 stopni a nie 95. To co wyrwałem było Made in France, żeczywiście franca z niego była niezła. Jeszcze tylko wentylator muszę zrobić coby w czsie jazdy się załączał i będzie hulała C4. :peace:

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1