.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 09.cze.2025 15:12:51

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Schemat Audi A6 2.0 16V-pilnie poszukuję.
PostNapisane: 05.sie.2004 23:08:27 
Użytkownik

Witam,
poszukuję schematu elektrycznego do A6 2.0 16V, ACE silnik - KE Motronic.
Nie mogę zdiagnozować mojego autka, gdyż nie chcę się z nim żaden komp komunikować a blyskowe też nei działają więc podejrzewam uszkodzenia na wiązce. Z góry dziękuję za pomoc.
A co do Alldaty to niebardzo wiem skąd pobrać.

Wojtek.

P.S.
Czy da się do KE Motronicka zamontować gaz?

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2004 18:25:42 
Użytkownik

Chciąłbym dołączyć do prosby kolegi i też bardzo poprosic o ten schemat. Niestety w porównaniu ze schematem podstawowym różnice są bduże :| .

I jeszcze pytanie: Czy w schematach które były do pobrania z ftp ten model jest? Jeżeli tak to może ktoś komu udało się zassać by się podzielił :D

Pomoże ktoś????

Pozdrowienia,U51

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2004 20:41:07 
Użytkownik

może mógłbym ci pomóc, mam niemiecką knigę pt. Jeżdże i naprawiam Audi 100/A6 (w wolnym tłumaczeniu). Jest tam mnóstwo różnych schematow i rysunków, pewnie to czego potrzebujesz tez tam się znajduje (choć nie wiem na 100%, nie czytam, nie mam czasu :| ). Napisz dokładnie o co chodzi a oblookam co da się zrobić.

ps. mailem nie wyslę bo nie mam skanera. Ewentualnie xero.

Passat B5 1.9 TDI
Chip by Rogal
Wtryski ASV

Tytuł:
PostNapisane: 13.sie.2004 20:59:13 
Użytkownik

Nie wiem czy Twój post dotyczy mnie ,ale mam nadzieję że też :P . Interesuje mnie wszystko co dotyczy 80 Avanta 16 V z 94r. A szczególnie wtrysk i osprzęt wtrysku(czujniki ,el wykonawcze,instal ellektr tego modelu ) KE Motronic 1.2 i 1.2.2 (motor ACE).

Dziekuję za zainteresowanie i chęć pomocy :peace: U51

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2004 21:23:48 
Użytkownik

przykro mi, poczytałem dziś i jednak nie mogę pomóc - moja książka nie zawiera schematów elektrycznych Motronica. Zresztą innych modeli wtrysku też nie ma.

Passat B5 1.9 TDI
Chip by Rogal
Wtryski ASV

Tytuł:
PostNapisane: 14.sie.2004 21:38:00 
Użytkownik

Moj ACE laczy sie z Vagiem na Maxie bez problemow, a na opto trzeba robic zwarcie.

Co dolega temu silnikowi?

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2004 03:33:49 
Użytkownik

-> MariuszD -> Niby nic , trochę muli. Wydaje się że powinien mieć większego kopa,trochę brak płynności przy przejściu. A ponieważ jak pisałem przybył do rodziny niedawno i jest mocno zaniedbany , więc zbieram wszelkie dostępne info, żeby wziąść się za niego bardziej poważnie.Narazie rozleciało mi się w palcach kilka wtyków ,znalazłem trochę chamskiego szycia w instalacji i takie tam różne duperele z cyklu "drut i sznurek"
Jaki masz w swoim wtrysk???

Pozdrowienia,U51

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2004 07:49:29 
Użytkownik

U51 napisał(a):
-> MariuszD -> Niby nic , trochę muli. Wydaje się że powinien mieć większego kopa,trochę brak płynności przy przejściu. A ponieważ jak pisałem przybył do rodziny niedawno i jest mocno zaniedbany , więc zbieram wszelkie dostępne info, żeby wziąść się za niego bardziej poważnie.Narazie rozleciało mi się w palcach kilka wtyków ,znalazłem trochę chamskiego szycia w instalacji i takie tam różne duperele z cyklu "drut i sznurek"
Jaki masz w swoim wtrysk???

Pozdrowienia,U51

Ten silnik ma to do siebie ze na siskich obrotach nie jedzie, dopero powyzej 3500 zaczyna mocno coagnac. Tak samo sprawa wyglada w 2,3 20V.

Przyjedz do bydgoszczy, tam bedzie hamownia przenosna, a i sie scigniemy i bedziesz wiedzial czy jest dobrze. Nawet sobie lukniej na moj silnik , gdzie co jest i jak i bedziesz mial porownanie. No i sie duzo dowiesz o tym silniku :D

Wtrysk czego? Jesli chodzi o gaz to nazwa mowi za siebie czyli ciagly - bo sekwencja nie podejdzie.

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2004 08:20:08 
Użytkownik

->MariuszD -> Dopiero za tydzień, dwa będzie miał nasze blachy (tyle to niestety trwa :/ ) .Zakup był załatwiany w sobotę i niestety przyjechał na żótych blachach ( sama granica na lawecie, a potem bokami :!!: ) Narazie jest sporo roboty (manżety na przegubach,tylne uszczelnienie wału,poci się ukł chłodzenia,cos w zawiasach pr przód, +++ ) Nawet sie cieszę bo syna nie kusi żeby jeżdzić :P

Co do łączenia się z VAG przez opto to jest to dużo bezpieczniejszy sposób niż przez MAX232 i powinieneś zawalczyć . Uważam że to kwestia doboru optoizolatorów i prądu ich zasilania Zwarcie załatwia sprawę,ale CPU i laptop mają fizyczny kontakt i mogą sobie wzajemnie nawywijać

Dzieki za propozycję, myślę że napewno się zobaczymy to tylko kwestia czasu :)

Pozdrowienia,U51

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2004 08:28:09 
Użytkownik

U51 napisał(a):

Co do łączenia się z VAG przez opto to jest to dużo bezpieczniejszy sposób niż przez MAX232 i powinieneś zawalczyć . Uważam że to kwestia doboru optoizolatorów i prądu ich zasilania Zwarcie załatwia sprawę,ale CPU i laptop mają fizyczny kontakt i mogą sobie wzajemnie nawywijać

Dzieki za propozycję, myślę że napewno się zobaczymy to tylko kwestia czasu :)

Pozdrowienia,U51

Nie masz sie czego bac. Twoje obawy moga byc uzasadnione gdzy bedzie problem z masa, lub gdzy laptop bedzie zasilany z obcego zewnetrznego zlodla. Interfejs na Maxie jest lepszy. Ja mam oby dwa interfejsy i laczylem sie z paroma roznymi Audikami i wiem co mowie.

AHA. CPU w sterowniku silnika nie jest bezposrednio podlaczone pod interfejs diagnostyczny, a przez bufory, wiec jest bezpieczniej niz na zywca.

PS. Zajechalo mi znajomoscia mikroelektroniki. Prawda?

Tytuł:
PostNapisane: 15.sie.2004 13:39:28 
Użytkownik

Zajechalo mi znajomoscia mikroelektroniki. Prawda?

Taki fach :P . Trochę inna specjalizacja,ale ogólnie kumam :P

Pozdrówki,Darek

Tytuł:
PostNapisane: 17.sie.2004 08:06:58 
Użytkownik

Może ktoś jednak w zakamarkach szuflady lub dysku poszuka tego schematu :?: :P ( KE Motronic 1.2 i 1.2.2 ) ACE 2l 16V /94r Avant

Pozdrowienia.U51

Tytuł:
PostNapisane: 03.lut.2006 08:23:40 
Użytkownik

szukam scheatu do układu wtryskowegi KEimotrinic Audi 80 B3 2.0 E 8v

Tytuł:
PostNapisane: 04.lut.2006 15:11:46 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
elmax2000 napisał(a):
Witam,
poszukuję schematu elektrycznego do A6 2.0 16V, ACE silnik - KE Motronic.
Nie mogę zdiagnozować mojego autka, gdyż nie chcę się z nim żaden komp komunikować a blyskowe też nei działają więc podejrzewam uszkodzenia na wiązce. Z góry dziękuję za pomoc.
A co do Alldaty to niebardzo wiem skąd pobrać.

Wojtek.

P.S.
Czy da się do KE Motronicka zamontować gaz?

może bezpiecznik walnięty, sprawdzałeś napięcia? Czy z abs'em i poduszkami się łączy?

można przestudiować http://www.autolib.diakom.ru/CAR/Audi/
ale wiele schematów jest uogólnionych.

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 14 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1