.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.maja.2025 11:42:46

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Gdzie sa czujniki oleju w audi 2,6 - 2,8
PostNapisane: 17.sie.2004 15:56:50 
Użytkownik

Witam

Jestem tu nowy, to najpierw sie przedstawie. Jestem Marek.

mam audi a6, 2,6 v6 z 94 roku no i problemy - najpierw padl mi silnik, bo kupilem zlekka zajechane autko. Najprawdopodobnie bylo po dzwonie, i stracilo miske olejowa - popracowalo troche na sucho i panewki zlapaly. Wymienilem wal i panewki. Ale majster ktory to robil (troszke fajansiaz) strasznie ociagal sie z robota wiec zabralem od niego autko i sam skonczylem reperacje. Wszystko bylo by ok, silniczek pracuje fajnie po naprawie, ale powyzej 2 tys obrotow wlacza sie czerwona konewka i 3 razy piszczy. Wiem ze ma niepodlaczone kabelki (niebieskie z jakims kolorem i jakis jeden przykrecany do masy chyba i jeden zielony najprawdopodobniej) jeden podlaczylem do czujnika ktory jest za kolem na wale a reszta nie wiem gdzie ma byc bo nie ja rozlaczalem instalacje.

prosze o pomoc w zlokalizowaniu czujnikow oleju. silnik 2,6 V6

Tytuł:
PostNapisane: 18.sie.2004 08:15:11 
Klubowicz

A tu jest elegancko pokazane: http://dev.12v.org/engine/index.php?section=cl&view=oil

:peace:

Tytuł:
PostNapisane: 18.sie.2004 09:14:23 
Użytkownik

Wielkie dzieki :D

teraz juz wiem gdzie sa wszystkie czujniki, tyle ze jak ja sie do nich dobiore to nie wiem. Wszystkie plastiki trzeba posciagac :/

No to mie fahmajster urzadzil :/

Jeszcze raz dzieki za stronke :D :peace: :D

Tytuł:
PostNapisane: 18.sie.2004 22:35:44 
Klubowicz

To o co pytasz, czyli kochana koneweczka pojawia się na czuniku wkręcanym od góry przy filtrze oleju (tak mam w AAH, ale to bliźniaczy motor). To co jest pod kołem pasowym (do którego zdjąć trzeba osłonę przednią) pokazuje temperaturkę oleju. A zdejmownaia osłony nie masz się co bać - raptem trzeba zdjąć górę i odkręcić 4 śrubki - nic wielkiego ;) Ja naprawiałem to z lewarka - nawet kanał nie był potrzebny. Jak będziesz miał duży problem to mogę zajrzeć pod samochód i powiedzieć gdzie co podłączyłem...

P.S.
Koneweczka denerwuje, no nie?? Jak dobrze pamiętam u mnie to był biały przewód, ale mogła być też jakaś rzeźba bo wiadomo, że samochód nie szlanka, po dzwonie poskładać się da :) i równie dobrze mógł od tego kolor zmienić... ale to był raczej ten czujnik od przodu samochodu...

Tytuł:
PostNapisane: 19.sie.2004 16:34:28 
Użytkownik

bac, to sie nie boje :D

odebralem autko z dopolowy wsadzonym silnikiem, nie ja wyciagalem silnik wiec nie wiedzialem gdzie byly podpiete kabelki, a gosc co wypinal wyjechal do niemiec do pracy :/ dlatego taki problem mialem.

wielkie dzieki za info :D

o taaaaak, koneweczka denerwooje okrootnie :D

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1