.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.maja.2025 11:19:01

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Pompa paliwa przy LPG
PostNapisane: 24.sie.2004 22:51:42 
Użytkownik

Witam
Przymierzam się założyć instalację gazową , jedni gazownicy zalecają zastosować przekaźnik odłączający pompe paliwa przy jeździe na gazie, to wydaje się być sensowne. Ale drudzy mówią że musi pracować taki układ paliwowy chodzi w obiegu zamkniętym a przy tym benzyna chłodzi układ wtryskowy i zapobiega jego zapchaniu. W końcu to nie wiem który ma rację, silnik mam na mechanicznym wtrysku 2,0 -3A. Może nie chce się im montować dodatkowego przekaźnika ?

Tytuł:
PostNapisane: 24.sie.2004 22:54:43 
Użytkownik

Koszt przekaznika to ok15zł + godzinka roboty.
Kolejne rozwiazanie to wozic 1/3 pojemnosci zbiornika paliwa - bardziej sensowne rozwiazanie bo jak ci zabraknie gazu to masz paliwko. :D

Tytuł:
PostNapisane: 24.sie.2004 23:58:29 
Użytkownik

Koszt zamontowania przekaźnika jest nie duży i wydaje mi się że tak powinno być, pompa paliwa powina być odłączona przy jeździe na gazie. Ale czy prawdziwa jest opinia tych drugich gazwowników że ma koniecznie pracować również przy jeździe na gazie bo coś się uszkodzi w układzie wtryskowym jak nie ma obiegu benzyny, tłumaczyli że to związane jest chłodzeniem i zapychaniem się układu wtryskowego ? Ja sie za bardzo na tym nie znam i nie wiem jak zrobić, którzy w końcu mają rację.

Tytuł:
PostNapisane: 25.sie.2004 07:10:18 
Moderator

Ogólnie temat rzeka. Jedni piszą że lepiej nie wyłączać drudzy że lepiej wyłączać. Poszukaj na forum. Był bardzo ciekawy topic na ten temat.

Tytuł:
PostNapisane: 25.sie.2004 07:14:03 
Użytkownik

fox321 napisał(a):
Koszt zamontowania przekaźnika jest nie duży i wydaje mi się że tak powinno być, pompa paliwa powina być odłączona przy jeździe na gazie. Ale czy prawdziwa jest opinia tych drugich gazwowników że ma koniecznie pracować również przy jeździe na gazie bo coś się uszkodzi w układzie wtryskowym jak nie ma obiegu benzyny, tłumaczyli że to związane jest chłodzeniem i zapychaniem się układu wtryskowego ? Ja sie za bardzo na tym nie znam i nie wiem jak zrobić, którzy w końcu mają rację.

Ja ci radze nie odlaczaj pompy. Lepiej wozic troche wiecej paliwka od tego nie zbiedniejesz. Ja sam mam doswiadczenia - poprzedni wlasciciel mojego auta jezdzil tylko na gazie i potrwalo ok 2 miesiecy zanim moje autko odmulilem tak porzadnie. Na pocztku mialem 20sek do setki :!: :!: :!:
teraz jak widac ponizej :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 25.sie.2004 07:17:41 
Moderator

Znalazłem ten topic.
Odłączanie pompy paliwowej na gazie

Tytuł:
PostNapisane: 25.sie.2004 08:02:46 
Użytkownik

jesli silnik jest na mechanicznym wtrysku to wyboru raczej nie masz, pompa nie moze chodzic, jesli bedzie cisnienie w ukladzie to paliwo bedzie wyplywalo z wtryskiwaczy...

Tytuł:
PostNapisane: 25.sie.2004 08:35:14 
Użytkownik

maudi90 napisał(a):
jesli silnik jest na mechanicznym wtrysku to wyboru raczej nie masz, pompa nie moze chodzic, jesli bedzie cisnienie w ukladzie to paliwo bedzie wyplywalo z wtryskiwaczy...

Zgadzam sie z przedmówca jesli chodzi o wtrysk mechaniczny pompa nie może pracowac

Pozdrawiam

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1