Oj KOLEDZY!!! Jak was kiedyś łyknie GRANATOWY PEUGEOT... to sie nie zdziwcie moi mili... nawet nie macie po co próbować BRAC tego rumaka!!! A PORSCHE 911 Carrera 4 co prawda zostawia go w tyle... ale ona ma 300 KUCYKÓW wiec nie ma sie czemu dziwić (5,4s 0-100km/h)! Taki test był przeprowadzany i powiem szczerze ze ustepowal wyraznie tylko z początku i na 400 m przegrywa! Natomiast na AUTOBAHN-ie CARRERA nawet nie ma szans... bo od 180-250 to jest jeden moment! Wskazówka na prędkościomierzu "pędzi" szybciej niz na obrotomierzu!!!
WAGA tego pojazdu to 1160kg!!!
Na rozwiniecie takiej mocy nie liczac TURBO pozwala miedzyinnymi zmienno-przepustwowy kolektor ssacy powietrza!!! (???) CUDO! W PEUGEOT-ach stosowany jedynie w starszych wersjach MI16! Dzieki tej technologi MI16 405 na 1,9 osiaga 100km/h w przeciągu 8,2s, max speed. 230 (i to nie są zawyżone dane fabryczne)! MOC 159KM (w roku 1987) no to coś znaczy!!! tu taki kolektor został wstawiony nie fabrycznie! Dodam, że gdyby mógł, spokojnie osiągnąłby wymarzone 300, ale zapewne leciałby juz nad ziemią, i zatrzymanie takiej strzaly byłoby bardzo TRUDNE!!! predkość 270 osiaga na 6 biegu przy 4500x/min, czyli jeszcze zostaje tych obrotków!!!
NIEDOWIARKI jak pojeździcie troszke po zlotach to sie przekonacie!!! FENIX- bo taki przydomek ma moj KUMPEL... pokaze wam co potrafi jego maszyna! -choć nie jest sklonny do POPISÓW! - ale zapewniam ze nie da sie wyprzedzic!
P.s a i zle wklikałem poprzednie przyspieszenia 0-200 ma 19,9 SORRY!