.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 02.maja.2025 14:47:09

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: cos nie tak z silnikiem ABT + lpg
PostNapisane: 01.paź.2004 16:12:17 
Użytkownik

Mam audi b4 2,0 silnik ABT benzyna + gaz i coś z nim nie tak zarówno na bezynie jak i na gazie niekiedy dostaje czkawki i nie chce ciagnąć cos go muli najlepiej jest to odczuwalne przy obrotach 3500 - 5000.
Może wiecie co to może być. Czyżby przewody albo swiece (może jakieś przebicie)???

Tytuł:
PostNapisane: 01.paź.2004 16:42:08 
Użytkownik

Chyba już sam sobie odpowiedziałeś. Przynajmniej od tego trzeba zacząć.

Tytuł: wymieniłem juz prawie wszystko
PostNapisane: 05.paź.2004 15:32:59 
Użytkownik

Wiatm serdecznie!
Wymieniłem w swojej b4 prawie wszystko co związane z wyskokim napieciem, tj. palec, kopułke, świece NGK jednopunktowe, przewody beru. Jest troszkę lepiej ale to jeszcze nie to. Z tymi przewodami to miałem przeboje bo kupiłem przewody firmy santech i po założeniu okazało sie, że mają takie przebicie, że świecą jak choinka ide go gościa do sklepu aby je zwrócić a jego żona pyta mnie kto zakładał przewody bo jak ja sam to gwarancji nie mam (kobieta :diabel: ). Po dyskusji z jej mężem dogaduje sie ze załatwie pieczątke od jakiegoś kolegi elektryka to mi je przyjmia tak też zrobiłem.
zwróciłem towar a wziołem beru te już nie świecą :D
Z całym szacunkiem dla tej firmy (Santech) ale ich nie polecam, 82zł i dwa lata gwarancji!!!

Tytuł:
PostNapisane: 06.paź.2004 00:07:58 
Użytkownik

Auto: A4 B6, A4 B5 Avant, Cabriolet
heheh fajne opowiadanie ;) Jak juz to wszystko wymieniles czyli swiece przeznaczone dla instalacji gazowej, to by trza bylo pojechac i sprawdzic sklad mieszanki paliwo-powietrznej, czyli zrobic analize spalin dla instalacji gazowej. sklad mieszanki trzeba wyregulowac. Na koniec filtr powietrza to tez wazna rzecz. On odpowiada za to czy samochod jest mulowaty czy nie. Ze sie tak wyraze :) wymien go jak jest juz zuzyty lub mocno zanieczyszczony.

Tytuł:
PostNapisane: 06.paź.2004 08:50:05 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
Jesli zamulenie nie nastąpiuło po zamontowaniu gazu (po wstawieniu mieszaczowej inst. samochod traci troche wigoru), to proponuje sprawdzic filtry, powietrza i gazu, potem jeszcze sonde lambda w wydechu.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1