.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.maja.2025 11:26:49

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: rozrząd pomocy!!!!!!! (cygaro 1.8)
PostNapisane: 13.maja.2006 08:28:39 
Użytkownik

witam. mam problem z ustawieniem rozrządu w audi 100 cygaro 1.8 głowica z samoregulatorami. pomożcie mi jak ja mam ustawić rozrząd optymalnie a potem zapłon??? silnik chodzi nieźle ale jest słaby i słychać z wydechu jakby ciężko przepalał - odgłos typu wrc :) trochę taki dziwny. wolny. zamach mam na znaku ale wałek rozrządu nie wiem gdzie ustawić - tam jest w głowicy wprasowana kulka i obok kreska ale nie wiem czy to jest znak do rozrządu/???????? bo coś nie bardzo na takim ustawieniu chodzi

Tytuł:
PostNapisane: 13.maja.2006 14:08:11 
Użytkownik

Jeśli masz metalową osłone od paska roarządu to na kole z tyłu powinieneś mieć wybitą kropke(coś jakby ślad od punktaka) , i wtedy stojąc przodem do samochodu musisz tak pokręcić kołem żeby ta kropka znalazła się na wysokości górnej krawędzi głowicy z prawej strony(tj. tu gdzie jest przykręcony dekiel zaworów, a na dole znak koła pasowego wału musi równo się pokryć ze znakiem koła pasowego wałka pomocniczego,potem pasek i musi być ok.

A jeśli masz plastikową osłone to na kole wałka rozrządu powinien być znak(litery OT) i wtedy trzeba koło nastawić na strzałke która jest na obudowie plastikowej,czyli strzałka musi być pośrodku liter OT.

Jak coś to moge ci przesłać skany z rysunkami.
PZDR

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1