Wyciek nie ustał. Leje się w piździec. Wymiana odmy poprawiła kulturę silnika i dynamikę. Miałem bowiem problem, polegający na tym, że powyżej 4000obr. auto nie przyśpieszało. Teraz jest ok - kompletnie nie mam pojęcia czy to może być powiązane - stwierdzam tylko fakt, że jest lepiej.
Irytuje mnie jedynie ten wyciek. Najpierw zmiana uszczelki pod pokrywą zaworów (bez zmian), potem odma (bz)... co dalej?
Mokra od oleju jest przepustnica, chłodniczka oleju (filtr suchy), oraz taki jakby ołowiany albo aluminiowy kawał metalu przylegający od dołu do silnika pionowo pod filtrem oleju. Spływa po nim olej i ląduje na plastikowej osłonie silnika.
Na montowaniu filtra znalazłem jakiś podłaczony kabelek z białą luźną gumową osłonką, podniosłem gumkę i był to prosty kabel suchy jak pieprz z banalną metalową wtyczką.
Jeśli jutro nie naprawię tego wycieku to w sobotę Audi jedzie na giełdę bo mnie już szlag trafia.
Jedno jest pewne - postęp techniki to tylko rozwój wyzysku. Na cholerę mi te wszystkie komputery, elektroniki i inne pierdoły w samochodzie. Chyba tylko po to aby było co się psuć! Audi mnie zawiodło - liczyłem, że za tę kwotę jestem w stanie kupić, samochód lepszy, mniej awaryjny. Owszem - to ładne auto - ale po wydatkach jakie ostatnio ponoszę zastanawiam się czy wygląd jest aż taki istotny.
Rozrząd 350zł, przepustnica 230zł, odma 200zł, 2 wahacze 400zł, klocki 40zł, akumulator 150zł, zerowanie kontrolki oleju 30zł KUR............ Jak w "Szymon Majewski Show": końca nie widać! nie widać, nie widać, nie widać....
(daje o sobie powoli znać sprzęgło, tarcze hamulcowe, belka jakby lekko pordzewiała, pozostałe wahacze, psujący się klakson!, nie działająca klamka tylnych drzwi ale w Audi to norma).
I jeszcze ten silnik - gorszego chyba nie ma pod względem naprawy. Żeby cokolwiek zrobić trzeba rozebrać go do połowy.
Ma ktoś B3 z niskim przebiegiem? - kupię. Mam jedno z 300 000km i dopiero zaczynają w nim rury gumowe pękać i zawieszenie do wymiany... GENIALNE AUTO. Było powodem do zakupu A4. W chwili obecnej Audi traci u mnie powód aby nadal kupować auta tej marki. Lepiej żeby to była ostatnia usterka.
_________________ MYJCIE: (___\===OOOO===/___)
Ostatnio edytowano 17.maja.2006 20:01:48 przez seb-k, łącznie edytowano 1 raz
|