.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.kwi.2025 22:53:40

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [COUPE 2,8 V6] prośba o pomoc
PostNapisane: 23.maja.2006 13:21:28 
Użytkownik

Kupiłem i jest super ale nachodzą mnie powoli refleksje:)

Przyjechało prosto z Niemcowa na niskim zawieszeniu i kołach 17 jest cudne ale lekko przywiesza się na progach zwalniających:)
Zacząłem rozglądać się za zawieszką normalną albo gwintem i czy możecie coś polecić bo wbrew temu co wcześniej słyszałem zaczynam dochodzić do wniosku że kupienie czegokolwiek do tego auta to nie lada sztuka. Dziś powiedzieli mi sklepikarze że sprężyny tylko w ASO wydech tylko w ASO i jeszcze całą litanię nieszczęść jaka mnie spotka z tym autem. Lekko siadła mi psycha:)

Proszę o kilka słów otuchy zwłaszcza od Krakusów bo się załamę i nie dojadę na tego spota :(

Gdzie można kupić nieco wyższy zawias i jaki polecacie?
Co tak naprawdę jest unikalne i z czym na bank będą jaja jak klęknie?

A może macie namiary na jakiegoś człowieka który specjalizuje sie w Audikach ma wszystkie części albo z rozbiórek albo wozi z Niemiec albo można u niego coś zamówić i cierpliwie czekać aż to gdzieś zdobędzie.

Dzięki za pomoc
Pozdro
Obarek

Tytuł:
PostNapisane: 23.maja.2006 15:02:10 
Użytkownik

w 80 cabrio obnizony zawias występuje (oryginalny Audi) i sa to tylko krotsze i twardsze sprezyny. I obstawiam, ze w qpecie tez tak jest. Rozejrzałbym sie za uzywanymi sprezynami. No chyba, ze masz przestawione zawiasy na jakis kompletny tuningowy wynalazek...

Poszukaj na allegro, czasem ktos sprzedaje caly komplet, bo sobie wlasnie obnizyl ;)

ABC@8G7

Tytuł:
PostNapisane: 23.maja.2006 23:25:21 
Klubowicz

Auto: 210vtq
obarek ty nie lamentuj, tylko wpadaj na spota, na pewno cos znajdziemy :peace:

A6 V8 Avant - było
Coupe GT ... progress

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2006 06:30:25 
Użytkownik

Jedno zasadnicze pytanie ma ośke czy Q?
Co dogwintu to powiem Ci jedno. Jak już auto na nim zglebisz, to nie bedzie Ci się chciało go podnosić. Będziesz tylko kombinował jak jeszcze bardziej zbliżyć do ziemi.

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2006 07:06:20 
Użytkownik

Auto: 1995 audi 80 cabrio
Jak chcesz trochę podnieść autko ,to najtańszym kosztem są gumowe pierścienie pod i nad sprężyny.W granicach 7zł /szt.Podnosisz auto lewarkiem i wkręcasz w sprężynkę gumę- 10 minut roboty na koło.Pozdrawiam. :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2006 10:43:03 
Użytkownik

wowo napisał(a):
już auto na nim zglebisz, to nie bedzie Ci się chciało go podnosić. Będziesz tylko kombinował jak jeszcze bardziej zbliżyć do ziemi.

:peace: Gleba to podstawa!
Cytuj:
obarek ty nie lamentuj, tylko wpadaj na spota, na pewno cos znajdziemy n

Uszy do gory!!! Niektorzy marza o takim autku a Ty zalamany...

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2006 12:21:43 
Użytkownik

Jezscze jest opcja zakupu większych felg aluminiowych,jakichś 17',góra 18'.Tez autko będzie minimalnie wyżej.

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2006 12:39:00 
Użytkownik

K@mil napisał(a):
Jezscze jest opcja zakupu większych felg aluminiowych,jakichś 17',góra 18'.Tez autko będzie minimalnie wyżej.

Na terenowym profilu :diabel:
Ale wtedy bedzie problemem gdzie takie kola zmiescic :?:

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2006 14:02:35 
Użytkownik

ja u siebie mam ten sam problem, przyjechała coupetla zza Odry na fajnym niskim zawiasie ale w naszych warunkach sie nie sprawdza. progi na osiedlu, krawężniki, koleiny - tragedia. a i jeszcze najważniejsze - nie moge wjechac do garażu pod blokiem, bo sie wieszam :( na poczatku myslalem o zmianie zawieszenia, kupilem nawet spreżyny seryjne. niestyety nie pasują jak sie okazało u mechanika, bo są inne amorki, ktore nie podchodza pod seryjne sprezyny, poniewaz są krótsze i mają inne mocowania. co jest takze problemem przy wymianie gornego mocowania amorka tej poduszki, bo seryjna tez nie pasuje, poniewaz amorek ma grubsza sztyce. wiec pozostaje wyjecie calosci albo zostawienie. ze wzgledu na dosc spore koszta nowych amortyzatorów auto pozostało na niskim zawieszeniu i nadal stoi pod blokiem a garaz pusty. ale za to jak wyglada... :) szczegónie teraz na nowych 17"

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2006 14:44:18 
Użytkownik

Zmiana na 17" odpada bo cupeta stoi na 17:)

Ale w pełni satysfakcjonowałaby mnie winda tak o parę centów chociarz o 2cm czy te podkładki gumowe to nie jest jakieś badziewie będzie to działać?
Jak się to zakłada dokładnie gdzie to mogę dostać i jakie mam kupić:)

Dzięki

PS Emte jeszcze chwila cierpliwości, Avant dzięki za poczte nie doczytałem że jesteś z Kraka na bank się spikniemy niebawem.

Tytuł:
PostNapisane: 24.maja.2006 21:22:21 
Użytkownik

Obarek napisał(a):
Ale w pełni satysfakcjonowałaby mnie winda tak o parę centów chociarz o 2cm czy te podkładki gumowe to nie jest jakieś badziewie będzie to działać?
Jak się to zakłada dokładnie gdzie to mogę dostać i jakie mam kupić
U nas w każdym sklepie motoryzacyjnym dostaniesz takie gumy.Musisz tylko podać sprzedawcy śednicę,grubość sprężyny,bo są różne.To jest gumowy ring,przecięty w połowie,z wyżlobieniami w które wchodzi sprężyna.Podnosisz koło do gory,odkręcasz koło i sprężyna jest już rozciągnięta.wciskasz ten ring w spręzynę i wkręcasz ją do samej góry.Auto już jak je opuścisz pójdzie w górę gdzieś o 1,5 cm.Jak ci będzie malo-a podejrzewam że będzie-to wkręcasz teraz te pierścienie na dół spręzyny.Mi Audi 100C4 jak miałem ,podniosło o prawie 3 cm.A 2cm to ci gwarantuje że pójdzie w górę,i to jakim kosztem?
Ja miałem orginał zawiechę i musiałem podnieść bo mi auto przycierało jak jechałem po wzniesieniach,a woziłem troche cięzkiego towaru.Po wkręceniu tych pierścieni gumowych problem miałem rozwiązany.

Tytuł:
PostNapisane: 29.maja.2006 20:09:32 
Użytkownik

Chyba jednak wymięknę, minęło kilka dni i zrobiłem kilkaset km.
Przychaczyłem chyba z 10 razy a koleiny są po prostu niebezpieczne:)
17'' pójdą chyba razem z zawieszką do garażu a ja rozglądam się za serią i 15'' albo jakimś dobrym gwintem.
Pytanie jest następujące czy ktoś jeździ na gwincie, jaki najlepiej kupic i w jakich pieniadzach ew gdzie taki można zanabyć:)
Leon może chcesz opylić sprężyny ?:)

Pozdro
Obarek

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1