.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 01.maja.2025 01:34:54

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B5] Montaż haka holowniczego-elektryka
PostNapisane: 25.maja.2006 07:47:28 
Użytkownik

Witam!!!

Ostatnio dostałem hak holowniczy - zdejmowany, niestety nieoryginalny, ale darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby. Wczoraj go zamontowałem - efekt - szkoda gadać,szpeci trochę moje autko nawet bez kuli, ale niestety czasem musze pociągać przyczepę. Mam pytanie w związku z wyprowadzeniem gniazda... Otóż czy fabryka przewidziała jakieś złącze, do którego można podpiąć zasilanie czy musze dobierać się kostek przy lampach? Z góry dziękuję za odpowiedź...

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 25.maja.2006 10:04:23 
Użytkownik

przy wkładach lamp tylnych (to coś z żarówkami) są wystające końcówki do których przypinasz kable z zaciśniętymi na końcach kabla konektorami. Oczywiście musisz odpowiednio wszystsko połączyć, śledząc ścieżki od końcówek do żarówek dojdziesz co do czego. schemat gniazda: http://zlosnik.pl/files/539993-hak.gif
[/url]

Tytuł:
PostNapisane: 25.maja.2006 12:03:41 
Użytkownik

Niestety we wkładach nie mam żadnych dodatkowych koncówek. Jedynie podłączona jest kostka zasilająca, poza nią nie ma możliwości podpięcia dodatkowych kabli. Czuję, że bez przerabiania kostki się nie obejdzie...

Pozdrawiam

Tytuł:
PostNapisane: 25.maja.2006 17:44:49 
Użytkownik

widziałem przed chwilką a4 z oryginalną instalacją do haka, nie jest podpięta pod lampy, kablel do gniazda idzie pod zderzakiem do lewej w stronę wylotu tłumika a potem do góry i znika, nie miałem możliwości rozebrać, ale na pewno nie idzie do lampy, musi być jakasz puszka albo rozgalęzienie.

Tytuł:
PostNapisane: 25.maja.2006 18:50:53 
Użytkownik

OK, dzięki!!! Bedę szukać... Ale prawdopodobnie kabel w oryginalnej instalacji idzie gdzieś do bagażnika - bo właśnie tam mam dwie zaślepki po lewej i prawej stronie, domyślam sie, że do puszczenia kabla, pod zderzakiem do jego wnętrza. Dzięki jeszcze raz, jutro popatrze dokładnie po kablu...
Pozdrawiam

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1