.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.kwi.2025 20:54:28

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [Audi 200 2.1Turbo] instalacja gazowa - mieszalnik
PostNapisane: 31.maja.2006 10:49:29 
Użytkownik

Witam!

AUDI 200 84' 2.144 turbo benzyna+gaz BRC

Poszukuje miksera do instalacji gazowej do mojej ccco! Do tej pory auto jeździło z mikserem wmontowanym wewnątrz ruty łączącej intercooler i kolektor dolotowy, jednakże aby go tam wmontować zrobiono w niej dziurę :zly: , którą podawany był gaz do miksera. Tu się zaczyna problem, ponieważ już dwa razy wymieniłem ową rure, ponieważ pęka w miejscu "dodatkowego" otworu. Ten raz już będzie trzeci = znów pękła. W związku z tym potrzeby mi jest mikser, który będzie można zamontować tak aby jedną jego część opłączyć z kolektorem, a drugą z intercoolerem za pomocą dwóch przewodów, tak aby żaden z nich nie musiał posiadać owego otworu do dostarczenia gazu do mikserka. Jeśli znacie możliwość rozwiązania tego problemu, lub mieliście podobne "przygody" proszę o kontakt, zdjęcia żebym mógł zobaczyć jak macie zamontowane to w Waszych autkach lub jakąś podpowiedź mogącą pomóc rozwiązać problem mój i mojej niuni. Średnica wewnętrzna rury łączącej jest progresywna, tzn od strony intercoolera 60mm, a po stronie kolektora to: 70mm, na dodatek przewód ten jest dość krótki ok 120mm i nie przebiega w linii prostej, co dodatkowo komplikuje moją sytuacje,o czym pewnie wiedzą Ci którzy posiadają ccco200T dlatego prosiłbym o dane (wymiary, zdjęcia) różnych mikserów mogących jakkolwiek spełnić zadanie.

Bardzo proszę o odpowiedź, pozdrawiam Łukasz. /Blizniak79/

Ostatnio edytowano 31.maja.2006 13:51:15 przez Blizniak79, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł: Re: Instalacja gazowa Audi 200 2.1Turbo - mieszalnik
PostNapisane: 31.maja.2006 12:58:18 
Użytkownik

proponuje mieszalnik BLOS poczytaj troche na forum poszukaj

Tytuł:
PostNapisane: 31.maja.2006 13:26:02 
Użytkownik

Auto: przeważnie starsze Audi
na dzien dzisiejszy mam wyrezany przeze mnie mikser. Zwykly najzwyklejszy z wlotem 60mm zeby mozna bylo zalozyc na IC, a dalej rura od miksera na przepustnice (ja akurat mam od jakiegoś glofa. Przy testach doszedlem, ze zwężenie okolo 30-32mm jest najlepsze.

pamietaj o wczepieniu kompensacji ! miedzy IC a zwezke w mieszalniku. ja mam przy mieszaczu dorobione odgalezienie.

P.S. jak jesteś sprytny, to mozesz spróbować odpalić blosa tak jak kuki wspomniał.

P.S.2 ja mam zwykly mieszacz, ale zestrojony na tip top ze specjalnym programem do gazowni. Max wydajność silnika nie jest ograniczona, jednak przez zwezke mam wiekszego laga na dole. na razie mi to odpowiada, takze nie ruszam.

Ostatnio edytowano 31.maja.2006 13:31:04 przez Lukasik, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 31.maja.2006 13:26:30 
Użytkownik

Czytałem już chyba wszystkie posty na ten tema, z tym że tam jest dość skromnie miejsca we wszystkie strony, a BLOS do małych nie należy, dlatego chciałem zobaczyć jak inni użytkownicy ccco200 2.1T poradzili sobie z zamontowaniem mieszlnika. W każdym razie dzięki za podpowiedź i czekam na dalsze podpowiedzi.

1>Witam Lukasika!
Mógłbyś zrobić jakieś zdjątka, co bym mógł zobaczyć jak to wygląda.
Ps.Mieszalnik wcisnąłeś w końcówke IC'ka czy jes w tej pierońskiej rurze łączącej?

Ostatnio edytowano 31.maja.2006 13:35:27 przez Blizniak79, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 31.maja.2006 13:34:14 
Użytkownik

Blizniak79 napisał(a):
Witam Lukasika!
Mógłbyś zrobić jakieś zdjątka, co bym mógł zobaczyć jak to wygląda.
Ps.Mieszalnik wcisnąłeś w końcówke IC'ka czy jes w tej pierońskiej rurze łączącej?

kiedyś miałem na IC'ku i bylo całkiem przyzwoicie, jednak po wystrzale gazu, mialem przerobiony IC (mam boczek alu) juz nie da sie nalożyć mieszacza. mam z 5cm dl rury gumowej od ICka na mieszacz, i dalej od mieszacza na przepustnice w.w. rure od golfa, ktora jest tak fajnie skrecająca z karbami i ma dwie rozne średnice i grubość ścianki 5mm.

na dniach pstrykne fote to ci wrzuce.

Ostatnio edytowano 01.cze.2006 06:02:33 przez Lukasik, łącznie edytowano 1 raz

Tytuł:
PostNapisane: 31.maja.2006 13:39:36 
Użytkownik

od jakiego golfa masz tą rurkę? bo ja to dorabiałem z dolotu od jakiegoś kombajnu, kupowany w agromie na metry, rurka super, ale jednej średnicy i trzeba było przy IC'q kombinowac.

Tytuł:
PostNapisane: 01.cze.2006 06:03:49 
Użytkownik

nie wiem od jakiego golfa jest ta rura. Wyrwalem ją na szrocie za 5 zł i juz rok smiga :) jak znajde w klamotach odciętą część, tam jest numer, to znajde od czego to było.

Tytuł:
PostNapisane: 01.cze.2006 08:57:18 
Użytkownik

fajno by było, bo po samych wymiarach w żadnym sklepie nie chcą mi nic dobrać. jak będziesz miał jakies zdjęcia to też zapodaj.
dostałem dziś jeszcze namiar na gościa, który dorabia mikserki i do jutra ma mi dać odpowieć czy uda mu sie coś zrobić na dwa wymiary odpowiadajęce kolektorowi i IC'kowi - może coś wymodzi...

Tytuł:
PostNapisane: 01.cze.2006 12:34:15 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
2144, to zapewne masz okrągłą przepustnicę. W swoim poprzednim 200 miałem mikser wklejony na przepustnicę. Były kiedyś ogólnie dostępne.
Mam go jeszcze razem z kolektorem i może uda mi się zrobić fotkę. Z dorobieniem miksera na miarę nie powinieneś mieć problemów. Mój znajomy gazownik takie specjalne zamówienia załatwiał dwa miesiące temu za 70-90 PLN. Pomyśl też o nowych mikserach wstawianych do rury bez żadnego cięcia. Są z reguły plastikowe.

Tytuł:
PostNapisane: 01.cze.2006 21:29:26 
Użytkownik

Witam Kefirka!
Tak mam okrągły wlot do kolektora, jak masz jakiś kontakt do kogoś kto dorabia takie cuda jak mikserki, to podaj mi jakis namiar na takiego człowieka, będę wdzięczny no i pomożesz odzyskać siły mojej niuni :). Po za tym mam jeszcze jeden mały problem, najprawdopodobniej jest to związane z czujnikiem temperatury, który posiada jakiś czasowy wyłącznik, lub jest do tak owego podpięty - problem wiąże się z tym że po 30 sekundach od odpalenia auta obroty silnika strasznie sapadają i nie bardzo da się jechać zanim auto się dobrze nie nagrzeje. Ze względu na to że mam już A100C4, a moją najlepszą furą czyli A200 jeździ moja kobieta nie byłem ostatnio na bierząco z tym autem. Nie wiem nawet w którym miejscu mieści się ten czujnik i czy żeczywiście jest on przyczyną spadku obrotów i mocy po ok 30 sek. od odpalenia auta.
Jakis czas temu gdy zaczęły się problemy z A200 mieliśmy nawet zamiar sprzedać nasze kochanie i kupic coś mniejszego na kształt "drugie auto w rodzinie" ale po paru próbach podejścia do tematu jednogłośnie stwierdziliśmy, że nic nie zastąpi naszego A200 i teraz doprowadzamy je do stanu absolutnej używalności :)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1