Byk napisał(a):
K@mil:
"Rury w miejscu kata dają blaszany podżwięk,a najlepiej sie spisują uniwersalne tłumiki przelotowe."
W tym tygodniu bedę wywalał kata, już byłem u tłumikarza (ponoć bardzo dobry). Chciałem w miejsce kata założyć tłumik przelotowy. Tłumikarz powiedział żebym tego nie robił bo ma już wielu klientów którzy byli uparci i pomimo odradzania kazali założyć tłumik. Teraz widuje się z nimi regularnie co pół roku na wymianie tego tłumika. Mówi że tłumik tego nie wytrzyma (on sprzedaja BOSALA).
Też byłem u tłumikarza, bardzo dobrego ,co mi to wstawiał ,chciałem Bosala,ale mi odradzał,mówił że się zepsuła ta firma ,dlatego ich nie oferuje.Jeżdze parę miesięcy na tych tlumikach przelotowych i czasami naprawdę cisnę go, aż mam póżniej wyrzuty sumienia.I nic! Cisza ,szum.Napewno zwykłe rury są trwalsze bo są grube.A tłlumiki przelotowe wewnątrz mają cieńsze rurki środkowe i do tego dziurkowane.Ale jest cisza a nie brzęczenie.Jeździłem na pustych katach-lipa totalna,podobnie jest na rurach.Zamiast tłumików przelotowych wolałbym też orginalnego kata, ale szkoda mi na to kapusty.Możliwe że mi padną za jakiś czas te tłumiki przy mojej jeździe,ale nie po pół roku bo prawie tyle już na nich jeżdżę i jest super.A jak padną to i tak założę takie same nowe.I tak wyjdę na tym taniej niż na jednorazowym zakupie katalizatorów

.Do akustyki wydechu przykładam dużą wagę więc rury też odpadają.