.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.kwi.2025 20:09:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4 - ABK ]Zawór w chłodnicy????
PostNapisane: 02.cze.2006 11:18:44 
Użytkownik

Witam . Nosze się własnie z zamiarem wymiany płynu chłodniczego i czytajac archiwalne wypowiedzi chyba zdecyduje sie na "dynagel".

Jednak mam pytana:

1. czy w B4 -ABK były chłodnice z zaworem spustowym ? Pytam bo mam cos takiego jak trzpień z czerwonym pokretełkiem cos jak miniaturowy kranik i do tego jest rurka miedziana (jakies 3 cm) schodząca w dół....Znajduje sie to patrzac od frontu samochodu na dole po prawej, pod czujnikiem .

2. Czy chłodnica klimy i chłodzenia jest zintegrowana - nie widziałem zadnych śrubek i innych elemntów łaczacych a jak rusze to i ta i ta , wiec juz sam nie wiem....

Tytuł:
PostNapisane: 02.cze.2006 17:44:47 
Użytkownik

hej , b3 od b4 bardzo sie nie rozni wiec słuchaj.
wczoraj wymienialem chlodnice bo po raz... walneła i zdecydowałem sie na wymiane (poniewaz koles od naprawy chcial 408 zł za wymiane rdzenia ,czyli naprawe ,a ja kupilem nowa za 150 zł). pojechalem do wujaszka mechanika i grzebalismy sobie.... zrobilibysmy to w 30 min ,ale okazało się ,że... pas mam troszke wygiety ?? niewazne... wracajac do tematu ,nie sa zintegrowane ,tylko na kliemie sa 2 takie zatrzaski ktore dociskaja ja do chlodnicy samochodu ,a samochodowa jest na takich 2 zatrzaskach (innych) na dole ,ktore trzymaja je obie... . Wiec wyciagaj smiało ,ja nie mialem upustu plynu wiec pozostal mi waz. Uprzedzam ,kup nowe opaski ,poniewaz zammienniki sa trefne ,np. moj mial mniejsze rurki niz orginał przez co cieklo na poczatku ,ale poradzilismy sobie zakladajac nowa objemke i mocniej sciskajac. Pozdrawiam i zycze powodzenia ,bo mi wreszcie plynu nie ubywa :)
ps. Nie lej uszczelniaczy! jakbyscie zobaczyli plyn po tym....

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1