.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 25.maja.2025 23:25:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [C3] Odprowadzenie wody spod dywaników i cieknąca szyba
PostNapisane: 04.cze.2006 10:32:06 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
Mam kłopot w swoim Avancie. Pod dywanikami stoi woda. Mam pomysł, żeby oprócz seryjnych otworów spustowych zrobić dodatkowe. Ktoś przerabiał temat?

Musze zwalczyć jeszcze przyczynę zalewania mojego auta. A jest winna tutaj przednia szyba. W górnej czesci jest niedokłądnie przyklejona i czasami w duże ulewy lub podczas mycia przez klej przenika woda. Przed chwila zerwałem osłonę szyby od strony kabiny i oczom moim ukazały się zacieki wodne z piaseczkiem przyklejonym do szyby. Jak to uszczelnić? Mam klej do szyb, ale nie dam rady go zaaplikować w miejsce przecieków. Strzykawka i inna substancja...? Ale jaka?

Tytuł:
PostNapisane: 04.cze.2006 11:24:01 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
Miałem podobny problem z przednią szybą. Pomogło pociągnięcię klejem do szyb na odcinku 2 razy dłuższym niż podejrzewana luka w kleju. (wystarczy cienka warstwa - nie rozejdzie się, byle dobrze przylegałą do podłoża). Potem było już sucho.

Mi cieknie spod akumulatora nad nogami pasażera. Ale zastanawiam się, czy dodatkowe odpływy pomogą. Woda i tak siedzi w wygłuszeniach i obstawiam, że łatwiej jej wyparować niż wykapać w dół... Tak sobie myślę, że jakikolwiek otwór spustowy musi być jak w wannie - najniżej i na tyle duży, że nie zostanie zatkany przez włókna wygłuszenia. A więc chyba nierealne...

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

Tytuł:
PostNapisane: 04.cze.2006 11:34:36 
Użytkownik

Auto: Audi Coupe Quattro V8T ; VW Golf 1 4x4 T
Zrobię tak jak radzisz z tym klejem. Może się uda. Musze tylko dobrze przygotować powierzchnię... Jutro zdejmę wykładzinę i wysuszę wygluszenia. Może łatanie kleju do szyb załatwi srawę.

p.s. Jak widzisz zająłęm sie wnętrzem...deska już zdjęta... :D

Tytuł:
PostNapisane: 04.cze.2006 15:24:52 
Klubowicz

Auto: Audi 200 20V Avant V8 4,2, A8 D2 4,2
kefir200 napisał(a):
Jak widzisz zająłęm sie wnętrzem...deska już zdjęta... :D

Hmm, (nie)cierpliwie czekam na postęp prac :peace:

Obrazekklik na zdjęcie
200 20V Avant 4,2

Tytuł:
PostNapisane: 06.cze.2006 12:09:02 
Użytkownik

odradzam klejenie szyby od wewnatrz samochodu bo to moze spowodować gnicie podszybia co prawda audi to ocynk ale takie napchane wilgotne błoto moze podgnic miejsce do którego szybę się przykleja moze zaklej od zewnatrz tą nieszczelność jakoś tak naprawdę trzeba by szybe wyciąć oczyścić i przykleic nowa niestety bo stara prawie na 100% pęknie przy wycinaniu

co do odpływów to puki sucho to woda Ci wykapie ale jak będzie mokro to bedziesz miał znowu wodę w wygłuszeniach poprostu musisz znależć miejsce przecieku wiem coś o tym bo u siebie w C4 lałao mi się po niefachowej naprawie blacharskiej do srodka było troszkę szukania ale w końcu namierzyłem wszystkie dziury

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1