Witam i pozdrawiam stałych bywalców nareszcie spełniło sie moje marzenie nabyłem coupe b4 2,6 96rok szukałem pół roku i wreszcie znalazłem (niedłogo zrobie fotki i zaprezentuje moje maleństwo)

.Zwracam sie do was z takim pytaniem, wystepuje rzężenie w pracy motoru, oczywiście po rogrzaniu sinika troche ustępuję ale wystepuje dalej (takie metalowe rzężenie) Przy wciskaniu pedału(znacznym jego wciśnieciu)tego nie słychać ale jak odpuszcze gaz i jedzie na równych obrotach to rzężi.Byłem u sąsiada mechanika na wymiane rorządu zajmuje się on przede wszystkim audkami.Rorząd wymienił rzęgoceniu się przysłuchał coś tam chwilke posprawdzał(więcej nie miał czasu) na początku podejrzewał kolektor, ale wszystko gra.Potem mowił że możliwe że szklanki (że jedna moze sie przytykac czy co) Ja osobiście nie znam sie na silnikach mam pytanie czy może ktoś z właścicieli motoru 2,6 miła podobny problem czy możliwe że to wina szklanek czy jakiś inny (byc może banalny)problem.Dzwięk tego rzężenia przypomina stukajace o siebie leżace luzem śrubki mniej więcej (wiem że to nie żadne śrubki ale taki przypomina dzwięk).
I jeszcze jeden (pewnie wałkowany temat) jakie radio z tych oryginalnych pasuje gabarytowo jak i technicznie do audi 80 b4 coupe.Czytałem troche w szukajce ale nie znalazłem jakie pasuje.Czy chorus na cd czy chorus na kasety (taki z pokrętłem po środku dedykowany do a3 a4) czy chorus na kasety z wąskim wyświetlaczem po środku panela?.To są podejrzewam nowsze modele, czy jakieś z tych by pasowało? (chodzi mi raczej o chorusa na cd ale inne też) czy pasują tylko te starsze tj delta na kasety, i które radio na kasety z tych co wymieniłem (z tych które by pasowaly do mojego auta)ma oryginalne wyjście na zmieniarke cd. Był bym cholernie wdzieczny za podpowiedz.2 tygodnie temu zakupiłem auto(podejrzewam że jestem fanatykiem tego modelu

) i chciałby sie zając doprowadzeniem jego do stanu (wewnątrz i zewnątrz) lepszego niż fabryka hehe.Chociaż wypas już ma fabrycznie niezły( wnetrze po liftingu pół skóry ciemno szare, dwie poduchy, klimatronic, pełna elektryka itd. Jedynie z silnikiem mi nie wyszło długo poszukiwałem 2,3l troche o nim poczytałem i sie napaliłem, ale niestety znalazłem w dobrym stanie 2,6 96rok za rozsądną cenę i sie zdecydowałem (wiem że już lepiej było kupic 2,8l niz 2,6l ale taka miałem okazje i z takiej skorzystałem). Narazie nie żałuje wyboru chociaż nie brzmi to jak 2,3!! ale nie mam na co narzekać. Czytam forum już jakiś czas i dzięki tutejszej atmosferze i opinii o audi zdecydowałem się (a raczej napaliłem) na to cudeńko (jak również nakreciłem brata na kupno a4 avant 1,9tdi. Nie zamierzam sie go pozbywac przez długie lata (a następne też będzię audi).Dzięki za wszystko i będe wdzięczny za odpowiedz.Pozdrawaim OOOO RULES!!!!