.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.kwi.2025 12:03:58

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 B5 AFN] Błąd układu hamulcowego
PostNapisane: 11.cze.2006 20:26:17 
Użytkownik

Witam

Posiadam A4 B5 1,9 TDI 110 KM. Po sprowadzeniu do Polski wymieniłem klocki hamulcowe i uszczelkę na przegubie przedniego lewego koła oraz oleje i filtry. Po wymianie, po 2 tygodniach pojawia mi się taki błąd: po przekręceniu stacyjki zaświecają mi się kontrolki, m.in. ABS, ale po chwili znikają. W trakcie rozruchu ponownie zaświeca mi się ABS i komputer pokazuje błąd (O) z wykrzyknikiem w kółku. Po chwili ABS gaśnie, gaśnie bład i wszystko jest ok. Gdy zgaszę samochód i ponownie odpalę, procedura się powtarza, lecz jeśli pojeżdżę nim 30 minut i zgaszę, to po ponownym odpaleniu błędu nie ma i kontrolka BS nie zapala mi się ponownie po odpaleniu samochodu.
Nie jestem pewien, czy ten błąd siedzi w komputerze i wystarczy go tylko wykasować, no bo gdyby był, to pokazywałby się za każdym razem, a tak nie jest, może przyczyna jest gdzie indziej? Proszę o pomoc, może ktoś z Was miał już podobny problem? Dziwne jest, że dopiero po 2 tygodniach od wymiany bład się pojawił. Może jakiś błąd w komputerze jest, bo ładowałem akumulator w międzyczasie, ale dlaczego w takim razie bład po kilkunastu minutach jazdy po ponownym odpaleniu się nie pojawia?

Tytuł:
PostNapisane: 11.cze.2006 20:47:45 
Użytkownik

Auto: Renata
podepnij vag'a skasuj blad i zobczymy co sie bedzie dzialo .....

Tytuł:
PostNapisane: 12.cze.2006 19:27:14 
Użytkownik

Dzięki, ale wydaje mi się, że VAG błędu nie wykaże. Błąd pojawia się tylko na chwilę i gaśnie.

Tytuł:
PostNapisane: 12.cze.2006 20:05:22 
Użytkownik

Auto: Renata
skyzol napisał(a):
Dzięki, ale wydaje mi się, że VAG błędu nie wykaże. Błąd pojawia się tylko na chwilę i gaśnie.

uwerz mi ze sie pokaze ... ;-)

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1