.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 14.cze.2025 21:45:49

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [A4 ADP] Po włączeniu klimy dziwnie "buczy" w środ
PostNapisane: 15.cze.2006 11:13:42 
Użytkownik

Witam. Otóż mam taki problem jak w temacie. Gdy włącze klime to zaczyna dziwnie buczeć w samochodzie najbardziej jest to słyszalne przy 2000 obrotów. Byłem u mechanika zaczął nasłuchiwać i powiedział że prawdopodobnie przy wymianie nagrzewnicy coś źle podokręcali przy parowniku i teraz wpada coś w rezonans i tak buczy. Łapał za rurki od klimy które wychodzą z podszybia koło filtra kabinowego i pokazywał mi jak czuć wibracje. Mówił że nie opłaca się rozbierać tego wszystjiego lepiej podgłosić mocniej radio. Bardzo mi dokucza to buczenie szczególnie przy jeździe po mieście gdzie cały czas zmienia się biegi i obroty ciągle skaczą. Pomóżcie mi z tym problemem bo ten mechanik to wydaje mi się troche jakiś magik.
Z góry dzięki i pozdro dla wszystkich.

Tytuł:
PostNapisane: 15.cze.2006 14:45:49 
Użytkownik

Auto: A4 B7 cabrio 2,0 Tfsi quattro. 200KM.
Jeżeli to ta usterka to dobrze Ci doradził, chyba że masz ochote to zwalaj deche i majstruj. W sumie nie wiem jakiej porady tu oczekiwałes?

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1