bezduszny napisał(a):
jinos napisał(a):
Witam
Od niedawna jestem szczesliwym posiadaczem w/w auta.
Niestaty od kilku dni nie daja mi spokoju nieustanne stuki w zawieszeniu.
Po wymianie lacznikow, swozni itp. stuk nie ustaje - pozostal amortyzator :o
Gdzie moge dostac amory sportowe do tego modelu? Mam na mysli raczej lepsze firmy na BILSTEIN lub cos podobnego.
Na allegro raczej wiele tego nie ma wiec prosze was o pomoc.
Dodam iz auto jest posadzone z przodu -60mm.
pozdrawiam i czekam na sugestie.
Proponuję na początek pojechać na "ścieżkę zdrowia" i sprawdzić jak na badaniu wychodzą te amorki. Może się okazać, że nie są złe jeszcze... a problem tkwi gdzieś indziej.
Nie zapomnij tylko przed tym pomiarem sprawdzić ciśnienie w oponach. Może to przekłamać wynik takiego pomiaru nawet o 10%
PS
Z własnego doświadczenia wiem, że można kupić nawet 1 sztukę... ale trzeba na to poczekać bo sprowadzają głównie komplety i nie chcą ich rozdzielać.
Sprawa wyglada tak, ze zostalo wymienione wszystko i dalej slysze stuki, a dla mnie to jest nie do przyjecia...
Jedyne co zostalo to amortyzator - dzis bylem na badnaniu diagnostycznym i stwierdzili, ze wszystko jest idealnie i to niemozliwe... Tylko, ze ja nadal slysze jak cos mi puka!
@draper3 Nie mam watpliwosci co do forum, tylko taka spychologia mnie irytuje - przybylem tu z konkretym problemem i poprosilem o porade, a odrazu mnie sprowadzono do parteru.
I jeszcze jedno - nie nie mam u siebie takiego sklepu, w ktorym moglbym zamowic sportowe amortyzatory.
Musialbym szukac gdzies w trojmiescie, a ode mnie z domu blizej jest do forum AUDI KLUB POLSKA i oto jestesmy...