.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 06.maja.2025 07:44:20

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8803 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 441  Następna strona

Czy Pidżej:
To bliski krewny teletubisia z torebką. 38%  38%  [ 15 ]
Fan audi, ale słyszał, że te kółka to chyba z olimpiady czy coś. 40%  40%  [ 16 ]
Nie umie jeździć na rowerze. 10%  10%  [ 4 ]
Lubi jeść lody z kolegami u siebie na tarasie. 13%  13%  [ 5 ]
Liczba głosów : 40
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2006 10:39:21 
Użytkownik

elmlody napisał(a):
Za pare godzin egzamin na prawo jazdy... ( heh zartuje ) :diabel:

Ehhh :| Mikroekonomia, trzymajcie kciuki :peace:

Aightttt!!!

Trzymam kciuki, zdawaj jak leci wszytko. Ja w ten czwartek się bronię więc też jeszcze posta z prośbą o trzymanie kciuków wyślę :P

Sprinter to było A4 sedan 1.8 125KM i to w super stanie. A czaku mi dokopał B4ka 1.8 :/ to przecież ma z 90 KM tylko :( nie wiem co się dzieje z moją torpedą.

Zapraszam do oglądniecia filmiku no i załatwiajcie wolny wieczór na niedzielę. Mój plan to spotkanie na Andersa o 18:30. O 19:00 wyruszamy całą ekipą na Maślice. Ustawiamy się na miejscówce i grilujemy ;)

Jest: Audi A4 Avant B5-lift 1.9 TDi - na 18kach wygląda prawie jak RSka ;)

Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2006 10:43:27 
Klubowicz

AdamS4 napisał(a):
Sprinter to było A4 sedan 1.8 125KM i to w super stanie. A czaku mi dokopał B4ka 1.8 :/ to przecież ma z 90 KM tylko :( nie wiem co się dzieje z moją torpedą.

Mówiłem Ci, że ciesz się jak masz 90 kucyków z tym LPG :) Czaka autko widać trzyma serię :)

P.S. To jest B3 :):

Audi, a owszem, posiadam.

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2006 10:48:31 
Klubowicz

bylem grilowalem, poznalem zaloge, ale zaluje ze nie moglem przyjechac swoja fura.
nastepnym razem mam nadzieje juz wlasnym wehikulem.
Fajny filmik, Czaku dales rady mam filmiki z Twojego sciganka.

Audi A6c4 Ael Avant Quattro ECO Power by' To JA !
Audi 100 C4 red
Audi A3 1.9 8L
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2006 11:00:55 
Użytkownik

Sprinter napisał(a):
P.S. To jest B3 :):

Oczywiście, że B3 :P literówka była, nie żebym nie odrużniał modeli (bo jeszcze mnie zlinczujecie :D )

Kliku ja już ustawiam Ciebie i Czaka na wyścig, moja torpeda raczej będzie odpoczywać, ale zobaczymy co jeszcze kremówka potrafi :peace:

Sprinter myślisz, że taki spadek przez samą instalację czy może, że na gazie? Ja mam nadzieję, że jak naprawię rozdzielacz wtrysku to na benzynce będzie lepiej iść. Oby ten spadek mocy nie był i dla benzynki bo się załąmię :/

Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2006 11:58:24 
Użytkownik

A ja zapraszam całą załogę na moją stronke (www.dupka.dvd.pl) do zassania dwóch filmów z wczorajszego zlotu (jeden mój, drugi Adama).
[B rulez] :D

Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2006 13:04:55 
Użytkownik

No panowie bylem wczoraj (niedziela) miedzy 18:30 a 18:50 pod Wzgorzem Andersa, ale rzadnej Audiczki nie bylo, nawet pytalem kolegow z Seicento czy nie widzieli jakiejs.
W niedziele chcialem zajrzec szybko na forum czy wszystko aktualne a tam 4 strony :!!: , wiec nie mialem czasu i dopiero teraz wszystko poczytalem.
Wczoraj zmeczony bylem po podrozy troche i kobieta troszke marudzila juz wiec dluzej nie czekalem, ale za tydzien tez bede i mam nadzieje ze w koncu poznam nowych( juz starych, tylko ja ich nie znam) klubowiczow.

A filmik cos mi sie nie chce sciagnac, probuje, ale za chwile przestaje.

Pozdro :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2006 14:27:56 
Użytkownik

D_Felini napisał(a):
No panowie bylem wczoraj (niedziela) miedzy 18:30 a 18:50 pod Wzgorzem Andersa, ale rzadnej Audiczki nie bylo, nawet pytalem kolegow z Seicento czy nie widzieli jakiejs.
W niedziele chcialem zajrzec szybko na forum czy wszystko aktualne a tam 4 strony :!!: , wiec nie mialem czasu i dopiero teraz wszystko poczytalem.
Wczoraj zmeczony bylem po podrozy troche i kobieta troszke marudzila juz wiec dluzej nie czekalem, ale za tydzien tez bede i mam nadzieje ze w koncu poznam nowych( juz starych, tylko ja ich nie znam) klubowiczow.

A filmik cos mi sie nie chce sciagnac, probuje, ale za chwile przestaje.

Pozdro :peace:

Ja byłem na Andersa tak o 20:00 dopiero bo miałem mały poźlizg, chłopaki natomiast tak po 19 byli i zaraz na Maślice pojechali. Za tydzień ustawka na 18:30 jak coś. Ja mam wolny przyszły weekend więc na 100% będę o tej godzinie. Co do filmiku to najlepiej kliknąć prawym myszki na link i dać 'zapisz element docelowy ...' czy jakoś tak. Bo jak lewym się klika to on chce go odtwarzać i może się coś chrzanić. Pozdrawiam i daj cynk czy udało się zessać filmik.

Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2006 14:29:37 
Klubowicz

AdamS4 napisał(a):
Sprinter myślisz, że taki spadek przez samą instalację czy może, że na gazie? Ja mam nadzieję, że jak naprawię rozdzielacz wtrysku to na benzynce będzie lepiej iść. Oby ten spadek mocy nie był i dla benzynki bo się załąmię :/

W 85% przez gaz, 15% niedomagania przepływomierza i całego bajzlu, którego porządnie nie przeserwisowałeś :) Jak naprawisz rozdzielacz z przepływomierzem, to nic nie zmieni. Różnice odczujesz dopiero jak wywalisz mikser z dolotu :diabel:

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2006 14:59:02 
Użytkownik

Auto: noo... ford :]
jeśli plan zajęć i egzaminów na uczelni pozwoli, to chętnie dołącze sie do najbliżeszej "imprezki" :diabel:

JEST: F Explorer, A8 D2 i 80 B4
ObrazekObrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2006 16:54:23 
Klubowicz

Auto: B2Q
A ja wam powiem że to wasze ściganie się to jedna wielka żenada.
Ja myślałem, że jesteśmy klubem miłośników AUDI a nie ludzi co wykańczają samochody.
Jak już coś robicie to zróbcie to z głową i zablokujcie lub asekurujcie sobie odcinek drogi. A wy na pałę jedziecie na jednej z bardziej kolizyjnych dróg.
Zrozumiałbym jeszcze jak ktoś chce porównać sobie dwa takie same silniki i auta i się sprawdzi w warunkach nie zagraźających innym.
Pozatym do ścigania to są samochody które mają S z przodu a nie zwykłe seriektóre są do wożenia dupy i to najlepiej z klasą.
Wiec nie kompromitujcie siebie i innych klubowiczów pokazując palące się hamulce albo zjazdy przed nadjedzającymi samochodami.

Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2006 17:20:24 
Użytkownik

kolega ma sporo racji... i nie ma w tym nic śmiesznego... można poszaleć, ale z głową, niezabezpieczona trasa to wielkie zagrożenie dla innych, niczego nie spodziewających się użytkowników dróg, a nocne przejazdy to brak odpowiedzialności.
Każdy odpowiada za siebie, jestem jednak pewnie, że nasi forumowicze-fani tej wspaniałej marki wiedzą co robią :diabel:

W sobote widzialem śliczną A6 na lawecie z rozwalonym całym ryjkiem, przyznać się czyja to? :P

ObrazekObrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2006 18:18:38 
Użytkownik

Sektor napisał(a):
Ja myślałem, że jesteśmy klubem miłośników AUDI a nie ludzi co wykańczają samochody.
Jak już coś robicie to zróbcie to z głową i zablokujcie lub asekurujcie sobie odcinek drogi. A wy na pałę jedziecie na jednej z bardziej kolizyjnych dróg.
Zrozumiałbym jeszcze jak ktoś chce porównać sobie dwa takie same silniki i auta i się sprawdzi w warunkach nie zagraźających innym.
Pozatym do ścigania to są samochody które mają S z przodu a nie zwykłe seriektóre są do wożenia dupy i to najlepiej z klasą.
Wiec nie kompromitujcie siebie i innych klubowiczów pokazując palące się hamulce albo zjazdy przed nadjedzającymi samochodami.

Bycie miłośnikiem Audi nie znaczy, że nie można być miłośnikiem ścigania. Czy to wykańczanie auta? No cóż auto mam nie tylko do wożenia dupy ale i dla frajdy z jazdy itp. Gdybym chciał wozić dupę kupiłbym coś o pojemności 1l. Ryzyko może i jest ale nie wydaje mi się by było ono większe niż prucie na autostradzie (zauważ, że droga ta jest prawie bez ruchu a nie jakaś tam kolizyjna, chyba tam nie byłeś) poza tym spotkania tam się odbywają od kilku lat i jeszcze nie było żadnego wypadku. Co do samego auta to nie każdego stać na S-line więc chce poczuć trochę adrenaliny i zaszaleć tym co ma.

Czy filmiki są kompromitujące? Ja tak nie uważam, całkiem miło mi się je składa i ogląda. Palące klocki czy popisy motorków (zjazd przed autem był bez żadnego ryzyka wiem bo siedziałem w środku a auto z naprzeciwka to też uczestnik który dobrze wiedział co się dzieje itp:.)

Podsumowując to powiem tak, jeśli ktoś uważa to za głupotę to niech nie przyjeżdża i nie ogląda filmików. Poza tym nie trzeba się przecież ścigać, a zawsze tam miło można spędzić czas na grilowaniu. No to by było na tyle, jak dla mnie nie widzę nic złego w tych spotach i zapraszam byś zobaczył to na żywo bo nie jest tak tragicznie jak sobie wyobrażasz.

Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2006 18:19:59 
Klubowicz

Sektor napisał(a):
Ja myślałem, że jesteśmy klubem miłośników AUDI a nie ludzi co wykańczają samochody.
Jak już coś robicie to zróbcie to z głową i zablokujcie lub asekurujcie sobie odcinek drogi. A wy na pałę jedziecie na jednej z bardziej kolizyjnych dróg.
Pozatym do ścigania to są samochody które mają S z przodu a nie zwykłe seriektóre są do wożenia dupy i to najlepiej z klasą.

Aj co ty taki przeciwnik jesteś, hehehehe :diabel: Przeca masz tam jakiś napis sport czy cuś na grillu :)

... Rympel 666 ...

Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2006 18:56:54 
Użytkownik

Myśle, że wypowiedź Sektora nie jest zarzutem w stosunku do kogoś. Użył takich mocnych słów, bo zwyczjnie chciał przestrzec i zaapelowac o rozwage, martwi sie o Klubowiczów i ich Niunie.
" jeśli ktoś uważa to za głupotę to niech nie przyjeżdża"-hmm... może i tak, ale chyba nie o to w dyskusji chodzi.
Co do filmików-są w pytke :peace:

Proponuje wrzucić na bieg jałowy i spotkać sie w niedziele w możliwie jak najwiekszym składzie :diabel:

ObrazekObrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2006 19:12:51 
Użytkownik

toms001 napisał(a):
Co do filmików-są w pytke :peace:
Proponuje wrzucić na bieg jałowy i spotkać sie w niedziele w możliwie jak najwiekszym składzie :diabel:

Jestem jak najbardziej za ;) ustawiamy się na grilla na niedzielę Panowie.

P.S. Co to znaczy w pytke? :P

Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2006 20:45:23 
Moderator

Auto: Audi A6 C6 Allroad
AdamS4 napisał(a):
P.S. Co to znaczy w pytke? :P

... w pyte to znaczy to samo co "wypierd na przytupie" :D

Audi A6 2.5 TDi 00' AKE - Tato Wóz - sprzedany
Audi A6 3.0 TDi Quattro 10' CDYA - ECOTORPEDA
Audi A6 4.2 Quattro AVANT 02' ASG - sprzedany
Audi A3 1.8 Automat 98' AGN - DUPOWÓZ - sprzedany
Audi A6 3.0 TDi ALLROAD 08' ASB - WSZĘDOŁAZ
https://www.facebook.com/Spotywroclawskieaudi
Obrazek
Obrazek

Tytuł:
PostNapisane: 19.cze.2006 21:02:34 
Użytkownik

Ze swojej skromnej strony mogę tylko napisać, że wszystkie filmiki są robione całkowicie spontanicznie i przy dobrym piwku !
Nie mam żadnej kamerki, ani specjalistycznego sprzętu do obróbki, przez co klipy mają ten klimacik :diabel:

A co do ścigania to nikt nikogo nie zmusza, i tak większość spotowców stoi na poboczu i wymienia poglądy z innymi właścicielami/właścicielkami fur :)

Tytuł:
PostNapisane: 20.cze.2006 10:22:24 
Użytkownik

Spoko, juz filmika zassałem i obejrzałem.
Jak zwykle jest git.
POzdro :peace:

Tytuł:
PostNapisane: 20.cze.2006 11:05:54 
Użytkownik

Wow chlopaki co za wymiana zdań... jeżeli chodzi o Mnie to powiem że nie lubie katować swojego samochodu i tego nie robie... a na maślicach fajnie sie spędza czas bo coś sie dzieje zawsze, a to że czasem czlowiek potrzebuje troche adrenaliny, to czasem mozna sie z kims zmierzyć... szczerze powiem... ze wlasciwie każdego kogo widzialem jadącego z Audi Klubu, lubi prędkość.. najcześciej jadąc szybko po zwyklych krajowych trasach, nie patrząc WOGÓLE np. na znaki do 50 czy do 40... a ta niedziela to jakaś odskocznia od szarej rzeczywistości, jasne że lepsze byloby aktywne spędzenie czasu, jakiś sport, pilka nozna, koszykowka, nawet sparowanie sie w zwyklych konkurencajch typu bieg na 100 metrow... do tego dodać grill i super spedzona niedziela... wg. Mnie wystarczy zaplanować i zorganizować.. sprężyć sie i pojechać!!! :diabel: :peace:

AIGHTTT :)

- AUDI B1 CULT - project sell
- A4 1.9 TDI QUATTRO - lazy car
- QSW 4.2 V8 - wiedz, że cos się dzieje...

Tytuł:
PostNapisane: 20.cze.2006 12:27:59 
Klubowicz

Auto: B2Q
Sprinter napisał(a):
Aj co ty taki przeciwnik jesteś, hehehehe :diabel: Przeca masz tam jakiś napis sport czy cuś na grillu :)

Masz dobre oko :P a to taki mały napisik ;)
Przecież ja nie mówie że jestem przeciwnik. :)
Raczej chce aby ludzie nie kojarzyli tego klubu jako "patrz to te debile co zarzynają fury i jeżdzą żeby pozabijać siebie i innych" tylko wolał bym aby remona kluby była nieco inna. Niech ludzie mogą pozazdrościć dobrej organizacji i naprawde wypasionych samochodów.

AdamS4 napisał(a):
Podsumowując to powiem tak, jeśli ktoś uważa to za głupotę to niech nie przyjeżdża i nie ogląda filmików.

Widzisz sam to z głupotą skojarzyłeś.
Ja to uważam za skrajną nieodpowiedzialność.
Czy nie da się zabrac paru krótkofalówek i dopilnować zeby nikogo nie było na trasie?
Można też znaleźć zamknięty odcinek, a nie taki na którym z jednej strony ktoś kręci bączki, a z drugiej strony jadą dwa samochody i mało co się wszyscy nie rozbijają.

A tak pozartym sam jeżdze szybko. Sprawdzić z kimś samochód też czasem lubie ale nie w miejscach gdzie są skrzyżowania lub gdzie moze ci autobus lub inne auto wyjechać.

Na grilka chętnie się zjawie jak tylko czas dopisze. :peace:

Ostatnio edytowano 20.cze.2006 12:53:41 przez Sektor, łącznie edytowano 2 razy

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8803 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 58, 59, 60, 61, 62, 63, 64 ... 441  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1