.: AUDI KLUB POLSKA :.

Forum Audi Klub Polska
Teraz jest 30.kwi.2025 06:34:24

Strefa czasowa: UTC + 1

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: [B4 TDI] pływające wolne obroty
PostNapisane: 21.cze.2006 20:36:24 
Użytkownik

Na samym wstępie wypada się przywitać, dlatego witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem tego forum i samochodu AUDI model b4 1,9Tdi. Moja Niunia ma mały problem niekiedy na wolno pracującym silniku obroty pływają 1000-1100 dzieje się tak nie zawsze i nie mam pojęcia, czym jest to spowodowane. Czyściłem już przepływomierz, bo czytałem na forum, że może to być przyczyną i nie pomogło, jeżeli ktoś miał podobny problem i zna przyczynę to proszę o pomoc?

edit by umin: pamietaj o poprawnym nazywaniu tematów, witamy sie w dziale NEWBIE

Tytuł: Re: B4 TDi pływające wolne obroty
PostNapisane: 21.cze.2006 21:27:11 
Użytkownik

Auto: Renata
diksa napisał(a):
Na samym wstępie wypada się przywitać, dlatego witam wszystkich. Jestem nowym użytkownikiem tego forum i samochodu AUDI model b4 1,9Tdi. Moja Niunia ma mały problem niekiedy na wolno pracującym silniku obroty pływają 1000-1100 dzieje się tak nie zawsze i nie mam pojęcia, czym jest to spowodowane. Czyściłem już przepływomierz, bo czytałem na forum, że może to być przyczyną i nie pomogło, jeżeli ktoś miał podobny problem i zna przyczynę to proszę o pomoc?

przyczyny to :
-nastawnik pompy wtryskowej
-zła dawka paliwa (moze sie wiazac z uszkodzonym nastawnikiem)-trza podpiac pod Vag'a i sprawdzic

P.S wpisz sobie w wyszukiwarke któres z tych słów i czytania bedziesz mial na cala noc ... ;-)

Tytuł:
PostNapisane: 21.cze.2006 22:35:20 
Użytkownik

Auto: Audi A8 D2 4.2E
Proponuję poobserwować to co kol. Spanky napisał + bierzące wartości wtrysku sterującego.

http://img513.imageshack.us/img513/2742/dscn1455.jpg

Tytuł:
PostNapisane: 22.cze.2006 20:47:57 
Użytkownik

Czy możecie udzielić mi informacji gdzie szukać tego nastawnika i czy jest możliwość odłączenia i wyczyszczenia tego nastawnika może to pomoże?

Tytuł:
PostNapisane: 22.cze.2006 21:40:14 
Użytkownik

szukaj o czyszczeniu nastawnika, robi to fachowo gostek z nadazryna, polecam bo sam go już odwiedzałem. koszt 400 zł. adres i tel na forum. sam nie próbuj bo narobisz sobie kłopotu chyba że się znasz i masz vaga.

Dział zablokowany Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1